Skocz do zawartości

Ferrari F430

czarny1986tychy

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajnie wyglądający model - równo położony półmatowy lakier - ale jest kilka "ale"...

1. szkoda, że nie zeszlifowałeś nadlewki łączenia form na przednich błotnikach;

2. szkoda, że nie zamalowałeś na czarno krawędzi kloszy przednich lamp;

3. znaczek na klapie bagażnika nie jest na środku;

4. lewy tylny narożnik - przy lampie - chyba miał "przycierkę" - mogłeś zaszpachlować i przeszlifować przed malowaniem.

Dla mnie fajny bolid. Czy przypadkiem z tych felg nie schodzi chrom? Bo na zbliżeniu błotnika trochę dziwnie wyglądają. Może to tylko złudzenie. Można prosić o bliższe zdjęcia wnętrza, interesują mnie te kubły a raczej pasy na nich, robiłeś je czy to fabryczne?

Dzięki za zainteresowanie

Wuen - znaczek z tyłu jest na środku wierz mi na słowo Z błotnikami i tyłem masz racje moje niedopatrzenie:/

spoxx2006 - Pasy na "kubłach" to plastikowa seria nie bawiłem się w robienie od podstaw. Na felgach chrom jest wszędzie , może to odbicie światła.Kubły wyglądają tak: http://mhobby2.colo.biuro.net.pl/show_file.php?src=http%3A%2F%2Fwww.mojehobby.pl%2Fzdjecia%2F6%2F5%2F6%2F1397_1_rev7309_5.jpg Zdięcie ze str. sklepu mojehobby.

przemekgksw3 - Linia podziału w tym miejscu jakoś się świeci nawet na żywo i niebardzo wiem czemu , bo nigdzie indziej takie coś niewystępuje. Pozdrawiam

3. znaczek na klapie bagażnika nie jest na środku

na klapie bagażnika - w tym Ferrari bagażnik jest z przodu...

Pozwoliłem sobie na mały zabieg polegający na skopiowaniu Twojego obrazka, który w programie Picasa wyprostowałem - program nakłada siatkę pomagającą wyznaczyć piony i poziomy - jak widać po ułożeniu kloszy przednich lamp, lusterek, tylnym spojlerze - obrazek jest tak usytuowany.

znaczek.jpg

Niestety znaczek nie jest na środku klapy bagażnika...

Przy okazji:

"Linia podziału w tym miejscu jakoś się świeci nawet na żywo i nie bardzo wiem czemu , bo nigdzie indziej takie coś nie występuje."

Według mnie - jest tam "siateczka" z cienkich niteczek powstałych z lakieru bezbarwnego - zjawisko często występujące, gdy lakier jest gęsty albo zbyt duża odległość malowania i te niteczki w ostrym świetle lampy błyskowej aparatu tworzą taki efekt.

Bardzo ładnie i czysto.

Grubsze błędy kolega wuen ładnie wypisał. Ja od siebie z negatywnych rzeczy dodam:

- naklejka "F430" na przedniej dokładce wygląda wiejsko. Albo bym ją dał jako normalną rejestrację tak jak z tyłu albo całkiem z niej zrezygnował

- Błędem było położenie kalkomanii na gotowy lakier. Gdybyś kalki ukrył pod przynajmniej jedną warstwą lakieru to nie było by widać tych paskudnych filmów z kalek...

- Jak już nie chciałeś malować kierunkowskazów na bokach to mogłeś je zeszlifować.

Podoba mi się "semigloss" jaki uzyskałeś na całej karoserii bardzo równo i czysto bez żadnych baboli.

Pozdrawiam

Mors

Na 2 fotce widać że na kierunkach jest kalka (była po obu str) ale jakoś tak nóg dostała.. teraz kierunki są pomalowane. Usciślając na modelu nie ma jeszcze bezbarwnego bo mam złe doświedczenia z bezbarwnikami, ma być matowy potem sie świeci i cały efekt do d..y :/ teraz kupiłem niby matowy ale czekam na kompresor do aero ...

Tak uwidocznie wam to o czym mowa :

img0001ibe.jpg

Ferrari matowe, Lambo też takie było ale jest psiknięte matowym bezbarwnym ta sama firma co lakier!

img0005ed.jpg

Testarossa baza połysk lakier połysk i polerka ,Lambo wiadomo miał być mat :/

img0013fv.jpg

Tu to widać najlepiej i te Lambo to niewiem pod co podpiąć? Pozdrawiam

Usciślając na modelu nie ma jeszcze bezbarwnego

I niech tak zostanie - bardzo ładna faktura - taki półmat jest lepszy niż pseudo mat na Lambo.

Poza tym - jeśli planujesz wykonanie jeszcze kilku modeli Ferrari lub Lamborghini - warto kupić TU taki zestaw:

MSMA033A.jpg

- na pewno będą lepiej wyglądać i bardziej przypominać oryginalne logo, które odstaje od płaszczyzny np. pokrywy bagażnika.