SOPOL73 Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Postanowiłem wystawić P 47 N po tym jak przeczytałem posta że nikt nie pokusił się na zrobienie tej wersji w 72. Dodatkowo zamieszczam fotkę zestawu kalek po pytaniach jaki to zestaw naklejek. Model to znany zestaw Italeri P 47 N ganiony za błedy merytoryczne, a największym mankamentem są moim zdaniem wymiary ( rozstaw podwozia). Model budowało się przyjemnie. Zakładałem brak większej ingerencji w wymiary i geometrię. Model chcę zaznaczyć nie widział aerografu. Malowany pędzlem , pactrami, zrobiłem mało skutecznego washa, brudzenie na mokro i na sucho pigmentami, zarysownia garfitem twardości B i HB. Kalkomanie tak jak sobie przypominałem to Propagteam: Model fotografowany przy sztucznym oświetleniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Rzeczywiście byczy rozstaw podwozia. Ale czy to nie była ostatnia wersja o przedłużonym płacie? Podobno miała powiększony rozstaw. Kadłub robi wrażenie koszmarnie brudnego. Ale ogólnie podoba się, obwieszony jak choinka, sprawia pozytywne wrażenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi