klaymen Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Przedstawiam model amerykańskiej ciężarówki M997 Oshkosh w skali 1:72. Model kleiło się bardzo przyjemnie i bez problemu. Trochę nie wyszły mi obicia, ale myślę że ogólnie nie jest źle. Elementy które dodałem od siebie to hak dźwigu i pasy zabezpieczające ładunek. Dodatkowo na pace umieściłem skrzynki wykonane z zestawu firmy Vieri. Relacja z budowy znajduje się tutaj. Zapraszam do obejrzenia zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 No niestety pudła są o dużo za duze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ł.Sosnowski Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Peter, czyżbyś trzymał karton MRE w domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted January 20, 2010 Super Moderator Share Posted January 20, 2010 No niestety pudła są o dużo za duze. TUTAJ przykład, jak to wygląda w rzeczywistości... Składowanie MRE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Ł.Sosnowski oczywiście ze nie, to tylko z neta zdjecie Marcin Rogoza potwierdziłeś mą teze klaymen możesz (jeśli ci to przeszkadza) zrobić duza plandeke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TankRed1070 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Kartony Vieri to tylko z nazwy 1/72!!! Też mam takie i pomiary wykazały że są dokładne o 50% za duże. Czyli to 1:35 Poza tym te białe z zielonym i żółtym napisem to wersja "dla cywili" nigdy nie używana przez armię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted January 21, 2010 Super Moderator Share Posted January 21, 2010 klaymen - zatem wszystko przemawia za tym, że najsensowniejszym rozwiązaniem będzie plandeka lub montaż innych gratów na pace.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaymen Posted January 21, 2010 Author Share Posted January 21, 2010 Dzięki za sprawdzenie tych pudeł -dla mnie też były mocno podejrzane. Spróbuję zrobić plandekę i zobaczę jak to będzie wyglądać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts