Skocz do zawartości

JagdPanther Późny Dragon 1:35

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszło do mnie wczoraj to cudeńko:

Jagdpanther.jpg

Na początku myślałem, że sam model to wypas bo do tanich nie należy, ale się zawiodłem może jest dokładny ale spasowanie części tragiczne, szczególnie sklejenie dwóch połówek. Po drugie z niego taka późna wersja jak ze mnie ksiądz... późne wydechy dali, armata standardowa pożal się Boże jest... a o dodatkowym wentylatorze Dragon zapomniał (cześć, która najbardziej kocham w pantherach G).

Model w stanie uklejonym, dodałem lufę i karabin z RBmodel, zostały tylko duperelki na pancerz.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

pozdrawiam Dumo

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

"Myśliwy" pomalowany, tak kamo jest niedokładne i specjalnie tak zrobiłem otóż malowanie jest z 45 roku i nie za bardzo załoga miała czas na malowanie i dopieszczanie swoich cacuszek w owym czasie.

Ale mam zagwostke zrobiły mi się dwa zacieki są bardzo widoczne i moje pytanie jak je zakryć bez pomocy aerografu ??

Potrzebuję także żółte liczby oznaczeń, jeżeli ktoś ma coś w tym stylu z chęcią odkupie...

Jagdpanthercmd.jpg

Do rzeczy:

P1010713.jpg

P1010714.jpg

P1010715.jpg

P1010716.jpg

Pozdrawiam Rafał

Kurde tak patrze na posty aaaale monolog, ciekawe czy pisanie do siebie to też choroba hehe.

Pomału maluję duperelki, odpryski do poprawy:

P1010717.jpg

P1010718.jpg

P1010719.jpg

P1010720.jpg

P1010721.jpg

Pozdro

Witam!!

Pozwolę sobie przerwać Ci ten monolog. ;)

Fajnie Ci idzie. Też u siebie mam Jagdpanther Dragona, tylko wczesną wersję. Pożyczając jednak jarzmo z modelu Tamyi robię późną. Póki co model jest poskładany i pomalowany bazowym kolorem. Pewnie kiedyś do niego wrócę, bo to piękna maszyna, ale póki co wsiąkłem we współcześniaki. Powodzenia przy dalszych pracach!!

Bardzo dobrze to już wygląda, czekam na dalsze postępy

P.S. Czy mocowanie zapasowego, stalowego koła jezdnego jest poparte jakimiś zdjęciami czy to SF? Pytam z ciekawości bo nie spotkałem się jeszcze z żadnymi zdjęciami Jagdpanthery ze stalowymi kołami jezdnymi oraz z takim ich mocowaniem.

Pozdrawiam

W jagdpantherach ogólnie nie stosowano kół stalowych nawet w tych późnych ale ja sie połasiłem, ponieważ malowanie jest z 45' a pod koniec wojny wszystko było możliwe.

Mocowanie nie jest oparte na zdjęciach, sposób mocowania zerżnąłem od zwykłej późnej pantery.

Dzięki za motywujące komentarze

Już końcówka:

P1010737.jpg

P1010738.jpg

P1010739.jpg

P1010740.jpg

P1010741.jpg

P1010742.jpg

Pozdrawiam Dumo

Fotki troszkę przekłamują bo robie z fleszem.

Wydech wygląda tak mocno bo na resztę nałożyłem szare pastele żeby imitowały pył miejski.

Dzięki i pozdrawiam Rafał

ten pył miejski wyszedl naprawde spoko, no a te wydechy to tak jak wczesniej inni pisali ;) na zdjeciach przynajmniej wygladaja troche jakby byly pokryte jakims osadem po wieloletnim pobycie pod woda ;P

• 2 weeks later...

Wydechy już poprawione mam prośbę możecie mi podrzucić fotkę pocisków 88mm bo kurcze nie wiem na jaki kolor pomalować końcówki...