Dumo Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Przyszło do mnie wczoraj to cudeńko: Na początku myślałem, że sam model to wypas bo do tanich nie należy, ale się zawiodłem może jest dokładny ale spasowanie części tragiczne, szczególnie sklejenie dwóch połówek. Po drugie z niego taka późna wersja jak ze mnie ksiądz... późne wydechy dali, armata standardowa pożal się Boże jest... a o dodatkowym wentylatorze Dragon zapomniał (cześć, która najbardziej kocham w pantherach G). Model w stanie uklejonym, dodałem lufę i karabin z RBmodel, zostały tylko duperelki na pancerz. pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Model zlepiony chwilowo idzie w odstawkę, muszę tigerkiem się zająć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Jeszcze parę bzdetów i malowanko: Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Malowanko, niestety zgubiłem gdzies biały papier na tło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Fotki na których z grubsza będę się wzorować: http://triumph-des-willens.nd.e-wro.pl/jagdpanther.htm http://www.tankvideo.com/the_Jagdpanther.html http://www.primeportal.net/tanks/john_griffin/jagdpanther/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 "Myśliwy" pomalowany, tak kamo jest niedokładne i specjalnie tak zrobiłem otóż malowanie jest z 45 roku i nie za bardzo załoga miała czas na malowanie i dopieszczanie swoich cacuszek w owym czasie. Ale mam zagwostke zrobiły mi się dwa zacieki są bardzo widoczne i moje pytanie jak je zakryć bez pomocy aerografu ?? Potrzebuję także żółte liczby oznaczeń, jeżeli ktoś ma coś w tym stylu z chęcią odkupie... Do rzeczy: Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Kurde tak patrze na posty aaaale monolog, ciekawe czy pisanie do siebie to też choroba hehe. Pomału maluję duperelki, odpryski do poprawy: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam!! Pozwolę sobie przerwać Ci ten monolog. ;) Fajnie Ci idzie. Też u siebie mam Jagdpanther Dragona, tylko wczesną wersję. Pożyczając jednak jarzmo z modelu Tamyi robię późną. Póki co model jest poskładany i pomalowany bazowym kolorem. Pewnie kiedyś do niego wrócę, bo to piękna maszyna, ale póki co wsiąkłem we współcześniaki. Powodzenia przy dalszych pracach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 bo to piękna maszyna o tak to piękna maszyna model też piękny się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Ciekawe malowanko wybrałeś, szkoda, że nie rozjaśniłeś trochę koloru miniowego na górnych płaszczyznach, trochę by to ożywiło to kamo. Odpryski robiłeś gąbką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 mi sie osobiscie ten typ kamuflazu niezbyt podoba ale to ze tak powiem kwestia gustu. Szkoda ze te zacieki wystapily bo troche je widac ale ogolnie jest calkiem fajnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Po washu będzie git, fotka na szybko nałożyłem żółty filtr i kalki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam No to tak żółty filtr i dwa dość mocne wash'e nałożone, powoli sobie dosycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Bardzo dobrze to już wygląda, czekam na dalsze postępy P.S. Czy mocowanie zapasowego, stalowego koła jezdnego jest poparte jakimiś zdjęciami czy to SF? Pytam z ciekawości bo nie spotkałem się jeszcze z żadnymi zdjęciami Jagdpanthery ze stalowymi kołami jezdnymi oraz z takim ich mocowaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 W jagdpantherach ogólnie nie stosowano kół stalowych nawet w tych późnych ale ja sie połasiłem, ponieważ malowanie jest z 45' a pod koniec wojny wszystko było możliwe. Mocowanie nie jest oparte na zdjęciach, sposób mocowania zerżnąłem od zwykłej późnej pantery. Dzięki za motywujące komentarze Już końcówka: Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 oj chyba przesadziles z tymi wydechami za to bardzo podobaj mi sie obicia, u mnie zawsze wychodza za grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 oj chyba przesadziles z tymi wydechami Też mi się tak wydaje, wyglądają jakby leżały pod wodą kilka miesięcy No, chyba że w realu to inaczej wygląda niż na zdjęciu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Fotki troszkę przekłamują bo robie z fleszem. Wydech wygląda tak mocno bo na resztę nałożyłem szare pastele żeby imitowały pył miejski. Dzięki i pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 ten pył miejski wyszedl naprawde spoko, no a te wydechy to tak jak wczesniej inni pisali ;) na zdjeciach przynajmniej wygladaja troche jakby byly pokryte jakims osadem po wieloletnim pobycie pod woda ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Spoko dzisiaj się biore za wydech troszkę go ściemnię jeszcze muszę czarne pastele nałożyć i jeszcze raz pod lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 ładnie to wygląda ale mam nadzieje że o gąskach nie zapomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 A no właśnie gąsek nie mam, chwilowo nie posiadam 100zł na friule, w przyszłości na pewno sobie sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Friule sklecona, zajęło mi to niespełna godzinkę: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Wygląda super, chyba najlepszy z modeli, które pokazałeś ostatnio na forum Tylko popraw te wydechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Wydechy już poprawione mam prośbę możecie mi podrzucić fotkę pocisków 88mm bo kurcze nie wiem na jaki kolor pomalować końcówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi