loraks Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 witam to moj pierwszy post na forum, przyznam ze duzo informacji tu macie, jestem po 1,5 rocznej przerwie znowu przy modelu, zamieszczam pierwsze foto element wyciagarki i tu od razu pytanie czym mozna zastopic linki ktore dolacza do zestawu producent aby wygladzaly bardziej naturalnie, bo te jakos mi sie nie podobaja. wkrotce kolejne fotki pozdrawiam PS widze ze foto sie nie laduje prosze o instrukcje jak wstawic z wlasnego zrodla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Witaj Zdjęcie ładuje się poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Aj, bo poprawiłem i zapomniałem napisać co było źle. W zasadzie wrzucałeś poprawnie, tylko pomieszałeś ze znacznikami. Adres zdjęcia musisz wrzucić między takie znaczniki; [img=Tu wklejasz kod] czyli dla Twojego obrazka to: [img=http://banknoty.republika.pl/books/DWwyciag.JPG] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loraks Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Wstawiam kolejne fotki kompletnej juz wyciagarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Witaj! Ładnie to sobie ulepiłeś Mam prośbę możesz dać zdjęcie pokazujące łańcuch troszke dokładniej, jestem ciekawy dokładności jego wykonani przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loraks Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Andrzej2 sorki ze tak dlugo mi zeszlo ale brak czasu, oto lancuch, kurcze przy takim powiekszeniu widac mase niedorubek z mojej strony i slady po papierze sciernym sa zabojcze, uzywam 240tki nie za gruby ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 i slady po papierze sciernym sa zabojcze, uzywam 240tki nie za gruby ? Zawsze możesz przejechać papierem o mniejszej gradacji dla pewności, że po pomalowaniu nie zostaną widoczne rysy. 800-setka już ładnie wygładza. Powodzenia w pracy z modelem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loraks Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 dzieki, heh najsmieszniejsze jest to za zawodowo zajmuje sie lakiernictwem samochodowym a tu sie pytam o papier scierny... niedlugo kolejne fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 czym mozna zastopic linki ktore dolacza do zestawu producent aby wygladzaly bardziej naturalnie Możesz zrobić tak: bierzesz cienki POBIELANY! przewód miedziany (takie powinny być chyba w zasilaniu wentylatorów w obudowach komputerów stacjonarnych), rozdzielasz na pojedyńcze druciki, następnie łączysz tyle ile Ci potrzeba na wybraną średnicę i skręcesz ze sobą. Robisz washa w ten sposób, że malujesz linę czarną farbą akrylową, a po wyschnięciu przecierasz ją chusteczką tak że farba zostanie tylko w zagłębieniach i widać ładny wzór splotu. Robiłem tak dawno, dawno do 72. Nawet działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loraks Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 oto fotki o których mówiłem wcześniej, wnętrze i podwozie wykonane prawie dwa lata temu, jak widać trochę już zakurzone, trochę elementów trzeba podszlifować i poprawić malowanie. Wnętrze przybrudzić, może jekieś podpowiedzi co położyć na osłonie silnika, myślałem np. o paczce lucky strików...Buda też jest gotowa i leży oklejona do malowania ale najpierw muszę się w aerograf zaopatrzyć, nadchodzi weekend wiec może znajdzie się trochę czasu na prace przy modelu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi