Jump to content

Naczepa wywrotka Bodex

EGONX
 Share

Recommended Posts

Witam .Zacząłem budować naczepę wywrotkę BODEX z klapo-drzwiami 40m sześć. Robię ją od podstaw i idzie bardzo powoli.Oto zdjęcia z budowy, skrzynia już sklejona i pomalowana podkładem ,a rama w trakcie budowy.

083b2527fb83d43dmed.jpg

8a1c1d53047224b6med.jpg

2cdb63166275cbf5med.jpg

80670fb5387ae536med.jpgk.pl]p><p><a href=http://images35.fotosik.pl/112/fb12eba839c70cabmed.jpg' alt='fb12eba839c70cabmed.jpg'>

Witaj.

Jak to zobaczyłem to szczena mi zjechała do podłogi

Bombowa sprawa, naprawdę super wyszła Ci ta skrzynia, wprost ocieka zajebistością. A siberek jest otwierany znaczy się to okienko na klapie ?

Już nie mogę się doczekać efektu końcowego

Z niecierpliwością czekam na dalszą aktualizację, pozdrawiam

No fajno ,że sie podoba bo początki z budową były trudne.A to okienko w klapie nie jest otwierane bo się skleiło przy montażu i tak zostało.Kolega Jakson jeśli chodzi ote fotki to mile widziane chodzi mi głównie o rame tej naczepy.W internecie ciężko o takie zdjęcia .Rame buduje w oparciu o różne marki naczep no będzie bardziej podobna do oginału.Walczę z ramą.

Witam możesz zdradzić jakieś szczegóły budowy? Te wręgi jak robiłeś na burtach. Wzorowałeś się na zdjęciach czy pojeździe 1:1. Mógłbyś zrobić dokładniejsze zdjęcia naczepy, i faktury burt?

Te wręgi to nacinałem nożykiem na kartonie ,ale najpierw trzeba naszkicować odległości między wregami .Budową wzoruje się głównie na zdjęciach.Tu pokaże zdjęcia po malowaniu.Pójdzie do poprawki bo są plamy na burtach.Biore sie do roboty.To tymczsem nara.

0faa7130bf8e9f05med.jpg

85ce9cf2cb5fcdbbmed.jpg

3f59730a2493b754med.jpg

EGONX napisał:

Te wręgi to nacinałem nożykiem na kartonie

Czyli jak dobrze rozumiem to jest z kartonu robiona ta naczepa, a przynajmniej burty?

Według mnie to tylko burty,przyjrzyj się jak się wygięły pod wpływem farby.Tak nie zachowuję się plastik,ale i tak fajnie ci idzie.

Cześć )

Widzę że wsadziłeś kawał pracy w tą naczepę. Bardzo szczegółowo zrobiłeś tą skrzynię, naprawdę jestem pod wrażeniem. Szkoda tylko że pomalowałeś na taki kolor, ale kolor to już kwestia gustu..

Z zaciekawieniem będę śledził dalsze postępy prac.

• 2 weeks later...