kajtiii Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Witam wszystkich Mam zapytanie, czy ktoś może się orientuje jaki odcień zelonego jest wykorzystany w malowaniu wnęki oraz wewnętrznej strony hamulca aerodynamicznego w Su 27? Smaruję model "czarnej 63-ki" z Białorusi (Radom 2009) i dam sobie głowę obciąć że na pewno był to jakis odcień zielonego ale jaki dokładnie to ni ch...ry nie wiem. Jakieś sugestie? Z góry wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulcrum_29 Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Z tego co Ja się orientuje ,powinien być dobry GUNZE H58 Interior Green , FS 34151 Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtiii Posted February 13, 2010 Author Share Posted February 13, 2010 Bardzo trafna uwaga Ale niestety nigdzie nie mogę dopaść tego koloru :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulcrum_29 Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=939251&kateg=939044 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtiii Posted February 13, 2010 Author Share Posted February 13, 2010 No bracie uratowałeś mi tyłek A szukałem na tej stronie i jakoś nie znalazłem... Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_G Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Jeżeli to ma być dokładna kopia 63-ki, to wnęka i spód hamulca powinny być białe. Przynajmniej tak mi się wydaje, 27s filmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulcrum_29 Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Widać że jasne,ale że białe? Białe są stateczniki ,a różnią się od hamulca Ale nie wygląda też na tą zieleń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_G Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 No właśnie. Na większości zdjęć SU-27 ma hamulec zielonkawy, natomiast ten konkretny egzemplarz nie. Osobiście obstawiam na biały albo jakiś szary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JW Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Może to rozwieje wątpliwości http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6658360 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulcrum_29 Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Czyli jest "zielony",a całe zamieszanie przez słońce Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtiii Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Na chwilę straciłem pewność siebie po waszych uwagach na temat koloru wnęki... Dzięki JW że mi tą wiarę przywróciłeś, zważywszy że farbka już przyszła ;) Ale z tego co widać to trzeba będzie ją uzupełnić białą bo ten zielony jest bardzo jasny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts