ShaDow FoX Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 Witam, postanowiłem także dołączyć się do konkursu lepiej późno niż wcale Do dioramy zatytułowanej "Hans betrüg nicht" wykorzystam model KV-1 Italeri, a także niemiaszków od Preisera grających w karty w jakiejś wschodniej letniej scenerii. Inbox KV-1 tutaj zdjęcia oryginału znalezione w google (grafika) No i niemiaszki dla uściślenia jeden ma tylko ręce przyklejone reszta jest nieruszona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2010 Share Napisano 10 Lutego 2010 no, nie mogłem się tych Niemców doczekać :-) czas na partyjkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Lutego 2010 Autor Share Napisano 10 Lutego 2010 Tak czekali, czekali, aż się doczekali tu wielki ukłon w stronę Andrzeja i podziękowania za ów niemiaszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 No i pojawił się pierwszy problem widoczny na zdjęciach. Nie mogę podnieść tego koła gdyż gąsienica się nie zmieści pod błotnikiem. Co radzicie ? I kolejne pytanie czy pojazdy zdobyczne były całe malowane na ten siwy (nie będę pisał nazwy bo jest dużo odcieni i inne nazwy zależnie od firmy farbek) czy tylko góra bez układu jezdnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 nie wiem co tam za problem z gasienicami ale to co zaznaczyles na zdjeciach czyli inna odleglosc pomiedzy tymi kołami co zaznaczyles to jest prawidłowe odwzorowanie. KV ma niesymetryczne zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Dzięki Tomek rozwiałeś moje wątpliwości Prace idą powoli do przodu, przepraszam za mało szczegółowy warsztat, ale mój aparat odmówił posłuszeństwa (obiektyw wysunął się po czym aparat się wyłączył i koniec ) i muszę pożyczać . zrobiłem skrzyneczkę na błotniku z resztek blaszek i karty telefonicznej, zrobiłem linę poprawiłem spawy tu i ówdzie, poprawiłem kątowniki na błotnikach (były bez dziur), nawierciłem lufę, zakleiłem gigantyczna dziurę w tylnej części wierzy, Wanna nie jest jeszcze połączona z góra. Zastanawiam się czy przykleić te beczki na błotniku. Najgorsze jeszcze przede mną....gąsienice...straszna rzecz, ale będę z nimi walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi