Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kiedyś bardzo dawno zrobiłem takiego szermana . Jest on starszy od pokazywanego poprzednio na forum. Niestety nie pamietam na 100% jakiej firmy to model ale chyba Italiery. Wyblakłoś lakieru wykonałem tleniąc go rozpuszczalnikiem . Model nie ma żadnych fototrawień ,tylko osłony wizjerów zrobiłem z drucika .Ma też lufę metalową ale to mój patent.

8db4dfd9753afd2c.jpg a9f17b2a7f66b2a5.jpg 81bb82f43c29bc50.jpg

Napisano

Model oczywiście fajny, a nawet bardzo fajny.Co prawda Shermany to nie jest moja mocna strona , ale gołym okiem widzę fototrawienia. Czemu więc twierdzisz, że ich tu nie ma?

Napisano

model fajny, choć ten poprzedni bardziej mi się podobał... Fajne są graty z tyłu. To co mi się nie podoba- świecące kalki, po drugie- czemu zęby kół napinających są powycierane z boków- przecież w tym miejscu o nic nie ocierają, po trzecie- hełm i inne graty na wieży trzymają się chyba na magnes, bo nie widać, aby były jakoś zaczepione. Podobnie zapasowe kółko z tyłu. Na pierwszej fotce widać też, że lina w ogóle nie dotyka pancerza, tylko lewituje nad nim. Fajne za to jest malowanie i ta "wyblakłość lakieru", jak to ująłeś. A co to za patent z lufą? bo wygląda naprawdę fajnie! A jak już robiłeś dużą lufę, to mogłeś też nawiercić lufę km-u. Sam model jest fajny, ale efekt psuje kilka drobnych (możliwych do poprawienia) szczegółów. Popraw je, a będzie naprawdę dobry i efektowny model!

Pozdrawiam, Radek

Napisano

No tak z fototrawień zapomniałem o tych fartuchach po bokach ale to wszystko w tym modelu. Z tymi obiciami na kołach to fakt przyszalałem a ta lufa jest toczona na takiej tokareczce zegarmistrzowskiej. (w sklepie były drogie.

Napisano

Plecaki "przyspawane" do wieży, kalki zabijają połyskiem, te malnięcia pędzlem taki w ramch brudzenia też nie dodają mu uroku. Ogólnie taki se... Mógłby być lepszy.

trawionki--> fartuchy po bokach?? Ja tam widze np cały MK obłożony trawionkami...

Napisano
Ja tam widze np cały MK obłożony trawionkami..

... i nietylko, chociaż właśnie MK najbardziej wydaje się być podrasowany blaszkami.

Napisano

Mam takiego jeszcze Szemrana z Italiery(pływającego),dokupiłem do niego wszystkie zestawy fototrawione ,po ulepieniu go wszystkie fototrawiaki które mi zostały wsadziłem do tego pokazywanego szemrana.Człowiek może, sie w tym czasem pogubić, dlatego dzięki za spostrzeżenia,i gratuluję dobrego oka tym, którzy zauważyli

Napisano
Mam takiego jeszcze Szemrana z Italiery

Sorry, ale co to jest "Szemran"?

Pozdrawiam

Napisano

Pan Artur jak zwykle zapomniał jakiej firmy model , co przy nim zrobił itd....

A Szemran to taki "szemrany" czyli kradziony Sherman