Artur Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Witam. Kiedyś bardzo dawno zrobiłem takiego szermana . Jest on starszy od pokazywanego poprzednio na forum. Niestety nie pamietam na 100% jakiej firmy to model ale chyba Italiery. Wyblakłoś lakieru wykonałem tleniąc go rozpuszczalnikiem . Model nie ma żadnych fototrawień ,tylko osłony wizjerów zrobiłem z drucika .Ma też lufę metalową ale to mój patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał94 Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 zaj****** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Model oczywiście fajny, a nawet bardzo fajny.Co prawda Shermany to nie jest moja mocna strona , ale gołym okiem widzę fototrawienia. Czemu więc twierdzisz, że ich tu nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Artur, może się nauczysz jednak pisowni kilku wyrazów? Bo takie "szermany" rażą po oczach Model ładny, ale nie podoba mi się błoto pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 model fajny, choć ten poprzedni bardziej mi się podobał... Fajne są graty z tyłu. To co mi się nie podoba- świecące kalki, po drugie- czemu zęby kół napinających są powycierane z boków- przecież w tym miejscu o nic nie ocierają, po trzecie- hełm i inne graty na wieży trzymają się chyba na magnes, bo nie widać, aby były jakoś zaczepione. Podobnie zapasowe kółko z tyłu. Na pierwszej fotce widać też, że lina w ogóle nie dotyka pancerza, tylko lewituje nad nim. Fajne za to jest malowanie i ta "wyblakłość lakieru", jak to ująłeś. A co to za patent z lufą? bo wygląda naprawdę fajnie! A jak już robiłeś dużą lufę, to mogłeś też nawiercić lufę km-u. Sam model jest fajny, ale efekt psuje kilka drobnych (możliwych do poprawienia) szczegółów. Popraw je, a będzie naprawdę dobry i efektowny model! Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 13 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2007 No tak z fototrawień zapomniałem o tych fartuchach po bokach ale to wszystko w tym modelu. Z tymi obiciami na kołach to fakt przyszalałem a ta lufa jest toczona na takiej tokareczce zegarmistrzowskiej. (w sklepie były drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 Plecaki "przyspawane" do wieży, kalki zabijają połyskiem, te malnięcia pędzlem taki w ramch brudzenia też nie dodają mu uroku. Ogólnie taki se... Mógłby być lepszy. trawionki--> fartuchy po bokach?? Ja tam widze np cały MK obłożony trawionkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 13 Stycznia 2007 Share Napisano 13 Stycznia 2007 Ja tam widze np cały MK obłożony trawionkami.. ... i nietylko, chociaż właśnie MK najbardziej wydaje się być podrasowany blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 14 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2007 Mam takiego jeszcze Szemrana z Italiery(pływającego),dokupiłem do niego wszystkie zestawy fototrawione ,po ulepieniu go wszystkie fototrawiaki które mi zostały wsadziłem do tego pokazywanego szemrana.Człowiek może, sie w tym czasem pogubić, dlatego dzięki za spostrzeżenia,i gratuluję dobrego oka tym, którzy zauważyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 No cóż.. prosze. Oka nie ma co grtulować. Zaawansowany asygmatyzm mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Mam takiego jeszcze Szemrana z Italiery Sorry, ale co to jest "Szemran"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Gwoli uściślenia tematu to jest Sherman M4A3 a nie M4, firma Tamiya a nie Italeri. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Pan Artur jak zwykle zapomniał jakiej firmy model , co przy nim zrobił itd.... A Szemran to taki "szemrany" czyli kradziony Sherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 14 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2007 Co to znaczy kradziony ? możesz sprecyzować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 14 Stycznia 2007 Share Napisano 14 Stycznia 2007 Z przymrużeniem oka to napisałem. Załoga go zwinęła z parku maszyn to jest kradziony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 14 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2007 OK . Gratuluję dioramki(fajnie Ci wyszła) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi