czsochaj Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Model jeśli chodzi o prawidłowość wymiarową, dokładność podziału blach, to jest bardzo dokładny. Gorzej już z częściami i ich spasowaniem. Lepiej niż w Hurricanie, ale do Tamyi to mu daleko, chociaż cena jest Tamyi. Świetna kalkomania, pozwalająca na budowę modelu w czterech malowaniach, w tym jednym polskim. Ale tu znów schody, góra i dół jest pokazana, natomiast znów tylko jeden bok malowania. Dobrze że mam książkę ,, Godło i barwa w lotnictwie polskim 1939-1945". W sumie to dokupując żywice lub blachy przy odrobinie cierpliwości i wkładu pracy, można z tego zestawu mieć w kolekcji świetny model. Ja go wykonałem prosto z pudła, w malowaniu z 315 Dywizjonu, z godłem osobistym o imieniu Halinka. A oto i on sam, oglądajcie i oceniajcie tę damę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thaumaturgos Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Piękny Spitfire Zbyszku, gratuluje. Obejrzę go dokładnie na konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Bardzo ładnie Ci kamo wyszło ... i kaleczki pięknie siadły... ogólnie - cud miód Złośnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Gratuluje modelu. Wykonany bardzo ładnie. Jestem jednak ciekaw waszych odczuć co do zestawów z AZ. Modele te są w dość wysokiej cenie, około 60 pln. Tematyka, może z wyjątkiem wczesnego Spita, tego dwułopacianego nieco oklepana, no bo trudno wyróżnić model wersji rozpoznawczej która różni się od myśliwskiej przyklejanymi kółeczkom imitującymi obiektywy kamer. Z drugiej strony bez większej ingerencji w zestaw można chyba tylko zbudować wersję Mk.II z racji choćby na osłony startera. Ja mam opinię dość mieszaną, za dużo kaski na to co modele te oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Ja mam opinię dość mieszaną, za dużo kaski na to co modele te oferują Zgadzam się z Tobą, mam te same odczucia, swoją opinię na ten temat wyraziłem przy galerii Hurricana Mk.I Łokuciewskiego. Cena Tamki a jakość wyprasek taka sobie. Moim zdaniem 35 zeta to wszystko co można dać za ten model, ja wybuliłem 67 i stwierdzam że przepłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi