adam .B Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 czyli T-34 już można powiedzieć że zrobiłeś. teraz czekamy na tygrysa i resztę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 MAM PROBLEM zamieniłem osłony wydechu (blachy) w tygrysie prawą z lewą, jak wiadomo osłony te nie są idealnie symetryczne, mają wcięcia po przeciwległych stronach dorobiłem je z miedzi, a odrywanie ich nie wchodzi w grę mogę jdynie dorobić wycięcia we właściwych miejscach czy jest to wielki błąd pytanie dodatkowe: wczesne gąsienice tygrysa też miały dziurawe zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 pytanie dodatkowe: wczesne gąsienice tygrysa też miały dziurawe zęby tak, mialy. Ja bym na Twoim miejscu sprobował oderwac te oslony tymbardziej ze powierzchnia styku nie jest duza takze powinno sie udac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Odpuściłeś merytorycznie T-34, to nie przejmuj się też tak bardzo Tygrysem. Teraz i tak jakiegoś super realizmu nie zachowasz, więc po co się stresować. Poćwiczysz sobie ogólnie na obu modelach i tyle bym w tym widział na chwilę obecną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 dobra załatwiłem sprawę wstawiając kawałki blaszki tu i tam po pomalowaniu nikt się nie połapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Nic sie nie przejmuj ,jest ok "T-34 wbrew pozorom to temat rzeka i wiele wody w tej rzece upłynie zanim w jako-takim stopniu go opanuję" jak to ktoś powiedział i chyba juz o tym zapomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Czas już najwyższy na kolejną aktualizację Tygrys przed malowaniem Po bazie Baza + zielony = ... I razem Postaram się w najbliższym czasie coś zaktualizowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam Na dokończenie czekają też inni... Pozdrawiam Damian - maszynista93 Fajna dioramka z czego zrobiłeś szlaban? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Fajna dioramka z czego zrobiłeś szlaban? Dzięki, szlaban jest z kawałka pomalowanego drewna Mam zamiar postawić na niej Pzkpfw II Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Wracając do TYGRYSA Okazało się, że będzie miał młodszego brata czyli Pzkpfw VI TIGER late production Relację z budowy i tego tygrysa podczepię pod ten wątek To tyle Dzięki za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 ogolnie to ten zimmerit psuje caly efekt bo jest taaaaki gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Może chociaż wygra konkurs na najgrubszy zimmerit świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Mam pytanka Czy Tygrys M.Wittmana (007) był wersją puźną czy finalną Czy tygrys ten posiadał zimmerit na przdniej płycie kadłuba i przedniej płycie wieży? Może ktoś ma zdjęcia lub zna ten czołg (lub inny czołg Wittmana- puźnej produkcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Mam pytanka Czy tygrys ten posiadał zimmerit na przdniej płycie kadłuba i przedniej płycie wieży? Może ktoś ma zdjęcia lub zna ten czołg (lub inny czołg Wittmana- puźnej produkcji) Tak, powinien byc tam zimmerit. Jak wejdziesz an strone dragona to w galerii jest miedzy innymi pokazany model tygrysa MW, coprawda niepomalowany ale mozesz sobie zerknac co posiadał a co nie. edit: ok, znalazłem link http://www.dragon-models.com/html/6610builtupp.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 No tak , ale chodziło mi o cały szlaban z czego zrobiłeś ciężar i metalowe części? Jeszcze z czego zrobiłeś dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 pawełg, ok już tłumaczę Całóść została wykonana dość spontanicznie, bez przykładania większej wagi do dbałości o szczegóły (co zresztą widać). Była to po prostu próba wykonanai kamienistej drogi. Droga to po prosu wysypany na rozlany klej (wikol) żwirek akwariowy. Potem bawiłem się nieco z drewnem i stwożyłem taki oto domek. Poza dachówką (farba wodorozcieńczalna), która jak cała reszta wykonana jest z forniru niema ani grama farby czy lakieru, całóść jest jak najbardziej naturalna. Chatka wykonana jest prostą metodą klejenia odpowiednio przyciętych elementów z forniru. Szlaban jak już wspomniałem wykonany został z kawałka odpowiednio pomalowanej gałązki. Przeciwwaga na jego końcu oraz podstawa również zrobione są z pomalowanego drewna (brak jakichkolwiek elementów metalowych) Całość dekoruje biało-czerwony drewniany (poraz kolejny ) słup z orzełkiem, a na poboczu drogi umieszczone zostały: gipsowy kamień oraz kempy suszonego mchu (niemalowane) Około 90% materiałów to drewno i fornir Niema w tym żadnej filozofi, wystarczy tylko wyciąć kilkadziesią deseczek i dachówek, a potem poskładać to za pomocą kleju do drewna (coś jak robienie domków z zapałek) PS: Wszystkie elementy zostały wykonane na oko Co do TYGRYS-a: jeśli tak wyglądał czołg M.W. to wymaga on nieco więcej przeróbek ale myślę, że dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 To nieźle ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bch11 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Piękny ci wyszedł ten model a zimerit nie wyszedł za gruby. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 bch11 - właśnie przypomniałeś mi o istnieniu tego tematu. Wielkie sorki za tempo prac ale modelarstwo w życiu codziennym to nie wszystko. W najbliższą sobotę aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Ciągle brak czasu ale obietnicy dotrzymam i ukończe projekt(y) To jest na warsztacie: Tiger 232 Ma złożone i wstępnie zużyte (pastelami) gąsienice Nadal czeka jednak na założenie haków, lin i kilku dupereli na pancerz oraz dokończenie wnętrza. Przewidywane drobne poprawki malowania. Tiger 007 -Dostał pokrywę (zieloną) na wzór 007 od czołgu T55 -Skorygowany został układ gniazd antenowych. -Dodany został spaw wokół stropu wieży -Właz działonowego pochodzi z zestawu dragona -Została otwarta jedna z pokryw zasobnika -Zostały nawiercone otwory na osłonie lufy Wieża Tiger-kaputt (Jako wymienna do 007) Wykonana z PCV oraz części pozostałych -Strop i właz (działonowego) oraz płyta przednia - DRAGON -Zimmerit - POXILINA -Mechanizm obrotowy lufy, właz dowódcy - PCV Wieża posiada spaw wokół stropu Miedziany zasobnik stylizowany na zniszczony T34 otrzymał nieco błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi