mct Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Witam serdecznie! Buduję modele F-18 w wersji C i D. Chciałem zrobić wersję 2 miejscową w konfiguracji A2G a jednomiejscową w A2A. W związku z tym poszukuje informacji o ciekawych (nie pudełkowych) rozwiązaniach podwieszeń uzbrojenia. Udało mi się znaleźć w necie kilka zdjęć F-18D w dość ciekawych, niesymetrycznych podwieszeniach, m.in pod LS Maverick i zbiornik, pod PS JDAM i 2 GBU-12, w innym było pod LS zbiornik i 2 JDAM, pod PS 2 GBU-12 i GBU-10, czy 8 bomb Mk.82. Takie rozwiązania pochodzą z misji w Iraku i wydają mi się interesujące. Ciekawiej wygląda model obładowany nie tylko zbiornikami. Może któryś z kolegów posiada zdjęcia w innych konfiguracjach? Jednak nie mogę nigdzie znaleźć ciekawego rozwiązania dla misji A2A. Jedno interesujące zdjęcie jakie znalazłem przedstawiało F-18C w barwach RAAF z podwieszonymi pod skrzydłami 8 AMRAAMi, a także pod skrzydłami 2 Sparrow i 4 Sidewinder. Będę wdzięczny za pomoc. Dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts