artoor_k Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Oto moja pierwsza figurka której (chyba ) nie muszę się wstydzić Jest to rycerz polski z początku XV wieku. Figurka jest z cyny,wykonała ją firma "METALOPLASTYKA KRAKUS".Malowana farbami Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Dla mnie ok. twarz można pociągnąć matowym lakierem bo strasznie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Dla mnie ok. twarz można pociągnąć matowym lakierem bo strasznie świeci. Dzięki Wiem że się świeci ,skoro macha toporem w zbroi to rzecz jasna -spocił się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesław Średnicki Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 A po czym można wnioskować iż to polski rycerz ? Na wystawie możesz stanąć obok i zaśpiewać Bogurodzicę - może ktoś zajarzy .Tu wygląda jak dziedzic pruski , więc daj mu biało-czerwoną szarfę lub herb np.grabie, niech będzie aluzją do jego bojowej postawy! Co do samej figurki to nie warta zakupu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Wygląda jak prosto wyjęty z kulminacyjnej sceny z "Krzyżaków":) Ale ogólnie mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi