artoor_k Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Oto moja pierwsza figurka której (chyba ) nie muszę się wstydzić Jest to rycerz polski z początku XV wieku. Figurka jest z cyny,wykonała ją firma "METALOPLASTYKA KRAKUS".Malowana farbami Humbrola. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Dla mnie ok. twarz można pociągnąć matowym lakierem bo strasznie świeci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 Dla mnie ok. twarz można pociągnąć matowym lakierem bo strasznie świeci. Dzięki Wiem że się świeci ,skoro macha toporem w zbroi to rzecz jasna -spocił się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiesław Średnicki Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 A po czym można wnioskować iż to polski rycerz ? Na wystawie możesz stanąć obok i zaśpiewać Bogurodzicę - może ktoś zajarzy .Tu wygląda jak dziedzic pruski , więc daj mu biało-czerwoną szarfę lub herb np.grabie, niech będzie aluzją do jego bojowej postawy! Co do samej figurki to nie warta zakupu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomsoul Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Wygląda jak prosto wyjęty z kulminacyjnej sceny z "Krzyżaków":) Ale ogólnie mnie się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts