Boros Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Cześć nabyłem model wspomnianego samolotu firmy zvezda w skali 1/72 i mam dylemat co do malowania. Przejrzałem ok 100 różnych zdjęć znalazłem schemat http://wp.scn.ru/en/ww4/b/657/1/1/4_b1 i teraz już nic nie wiem w instrukcji podają kolor bazowy 2130 USSR Flanker Pele Blue a na schemacie w necie Humbrol 127 te kolory się różnią i żaden z nich nie pasuję do tego co na zdjęciach bliżej jest farba 2130. I jeszcze jedno pytanie dotyczące koloru kabiny w instrukcji jest podane 1734 i powiem szczerze że jest to kolor zielony a ja nigdzie takiego nie widziałem w żadnym rosyjskim samolocie. W związku z tym mam pytanie jakim kolorem pomalować samolot może macie jakieś bardziej sprawdzone info i jaki dobrać kolor wnętrza. Uprzedzam że przeczytałem Przegląd konstrukcji lotniczych co nie naświetliło mi za bardzo sytuacji. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 pytanie dotyczące koloru kabiny w instrukcji jest podane 1734 Mr.hobby74-air superiority blue.lub samemu domieszaj tak by wyszedł ten turkus bo pewnie o to chodzi i poproś moderację o przeniesienie tematu z 1:1 do pytań i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi