ksiadz Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Witam Naszła mnie ochota na zrobienie czegoś nowego. Jako, że posiadam figurki niemieckich żołnierzy z pierwszej wojny, postanowiłem kontynuować ten wątek. Więc dioramka całkowicie od podstaw, wybrane figurki: Scenka będzie przedstawiać niemieckich żołnierzy podczas walki pozycyjnej w scenerii ruin wiejskiego domku. Pierwsze efekty dzisiejszej pracy, podstawka w trakcie powstawania w tle ściany domu z fugolu: Oraz skończona i dodatkowo podłoga domu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Witam Kolejne postępy w pracy. Postawione ściany podczas schnięcia: Następnie wyrzeźbienie cegieł w murze i pozostałości tynku oraz zruinowany strych: No i zniszczony dach: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Ogólnie ładnie Ci to wychodzi, tylko cegły w murze nie mogą wyglądać jak kratka - muszą się przeplatać. Poza tym wydają się za duże - w tej skali dłuższy bok cegły to ok. 0,35 cm. Pozostałości dachu fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Witam Marcin M. Dzięki poprawiłem wygląd cegieł na tyle ile się dało, musiałem zachować kompromis tak, żeby nie uległy całkowitemu zniszczeniu ściany. Dodatkowo dodane gruzy, przyklejona soda na vikolu i pomalowana: Figurki po zabiegach usuwania nadlewek i zagruntowane: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 No nawet fajnie to wygląda. Jestem ciekaw jak będzie wyglądało później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Mały update pomalowane elementy drewniane oraz pierwsza warstwa farby na ścianach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 ale piękne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Prawie cały dzień spędzony przy malowaniu, ale od czego jest niedziela a oto efekty: Muszę teraz przemyśleć jak zrealizować zniszczenia wewnątrz domu nie chce robić tam za dużego bałaganu. Jak ktoś ma jakieś ciekawe pomysły proszę pisać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Fajnie to wygląda ! Cegły jaskrawe, na pewno w rzeczywistości są ciemniejsze. Co do zniszczeń, to osmal trochę miejsce po oknie i resztki dachu, jakaś złamana belka wewnątrz też by się przydała i gruz koniecznie w środku, bo ta podłoga na razie za czysta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Witam. Cegły wychodzą tak na fotkach w rzeczywistości są ciemniejsze. Dodałem gruz wewnątrz i belki. Miejsce po oknie jeszcze osmole oto wyniki: Ostatnim etapem będzie dodanie roślinek: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Domek wygląda bardzo przyzwoicie. Co to są za roślinki po lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Co to są za roślinki po lewo? To jest trawa norweska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Prace na domkiem dobiegły do końca oto ostateczny efekt: Teraz czas na figurki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Bardzo ładnie to wygląda i mur też fajnie poprawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Dzięki Marcin M. A teraz ostatni element pomalowane figurki Jeszcze kilka poprawek i będą gotowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Powiem szczerze, że ta trawka jakoś mi się nie widzi. Może to przez fotkę. Figuraszki nabierają ładnych barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Udało się skończyć pracę nad tym projektem. Dziękuję bardzo za wszystkie opinie, komentarze oraz pomocne sugestie, a także wszystkim którzy tu zaglądali Zapraszam do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=19810 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 fajny pomysł z tymi zapałkami i pudełkami tez zrobię mini dioramę ja swoją robie na tablicy korkowej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 ludlego.mil, wiesz, że licznik postów jest wyłączony? Wszędzie widać Twoje komentarze, które nie dość, że są trudne do odszyfrowania, to jeszcze nic nie wnoszą poza informacją, że też robisz dioramę. Przestań zaśmiecać forum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi