rogas315 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Witam, mam pytanie kupiłem gotowe filtry oraz wash firmy MIG, mam pytanie co najpierw nakładać. Zgodnie z informacjami na forum dałem najpierw Filtry a później wash, ale jak ścierałem washa patyczkami to zeszły również filtry??? czy trzeba je jakoś utrwalać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timi Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Trzeba poczekać aż wyschną... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrogalo Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Kolejność była prawidłowa. Zabrakło separatora. Na przyszłość rozdziel kolejne etapy lakierem akrylowym, np. sidoluxem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timi Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Nie mam pojęcia co wy widzicie w tym sidoluxie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrogalo Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Ma sporo zalet - jest tani, można go lać prosto z butli do aero, ale równie dobrze kładzie się z pędzla. Dobrze przyjmuje kalki i płyny zmiękczające. Nie rusza go white spirit, ani terpentyna MIG'a. Ale sido to przeca tylko przykład. Może być dowolny lakier, byleby na innym medium niż stosowana w danej chwili technika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts