DesChi Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Witam Przedstawiam dziś moją nowość w kolekcji. Jest nim Challenger CL 604. Model nie duży dla mnie za mały Prace trwały prawie miesiąc, jakoś się nie moglem zmobilizować . Ale jest, w końcu skończony ufffffff . Sam model nie jest za skomplikowany. Posłużył mi on za poligon doświadczalny do nakładania farby(inna metoda niż dotychczas). Wyszło sami zobaczycie i ocenicie, dla mnie szału nie ma Koniec gadania oto efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Jak dla mnie bardzo ładnie. Świetnie wyglądają linie podziału. Ładne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Całkiem sympatyczny modelik. Nie znam na cywilach nic a nic, ale ten jakoś tak przypadł mi do gustu. Technicznie wykonany nieźle. Całkiem dobre malowanie bielą i nałożenie kalek. Jedynie częsci malowane metalizerem trochę grudowato (silnik) wyglądają. Jakiej farby używałeś ? Srebrny kolor z ramy owiewki nieco nachodzi na biel z jednej strony. Ten model świetnie wyglądałby z nieco pogłębionymi liniami podziału i przynajmniej delikatnym washem. Byłby bardziej trójwymiarowy. Nie zmienia to jednak faktu, że i teraz robi dobre wrażenie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Fajny modelik - tutaj ja bym polemizował z WASHem - nie wszędzie na cywile pasuję a robiąc go można z efektem przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Na większości kadłuba z odległości 10 metrów (czyli kilku cm w 1/144) nie widać żadnych linii. a ten model ma wyjatkowo glebokie i szerokie linie podzialu jak na modele 1:144 revella. model bardzo ladny, muszę się zmobilizować i dokończyć swojego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi