Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przemekgksw3 Fajny ten twój modelik!!.

A Co myślicie jeszcze blandeke na tył do merca ??.

Napisano

Dzięki przemekgksw3 za podanie linka do mangusty

damian000 tamtych postów już nie usuniesz i nie zmienisz. Opcja zmiany postu kończy się po bodajże 10 godz. Rady przemekgksw3 dotyczyły Twoich następnych wypowiedzi, w prawy górnym rogu swojego postu masz "chmurkę" zmień i jeżeli chcesz w swoim poście coś zmienić lub dodać to w ciągu 10 godz. Zrób to za pomocą tej "chmurki"

MERCO dodaj zdjęcia w większym rozmiarze i zrobione z większej odległości to nam da pogląd na całość.

Napisano
A Co myślicie jeszcze blandeke na tył do merca ??.

Najpierw to rób tego merolka na glanc, plandekę zawszę można dorobić Wygładź ładnie drzwi, bo jakby ci połowe rdza zeżarła ;P

Napisano
Oj, na pewno prędzej mu do 1/24 niż do 1/18 Ma tego merca i mam półkę pełna modeli 1/18. Taki merolek jest sporo mniejszy od np. Cayenne w skali 1/18, a przecież mi nie powiesz, ze cayenne jest w rzeczywistości tak niebotycznie większy, dłuższy, szerszy od takiego merca? Ta "kaczka" to może być mniej więcej 1/21.

No to może skoro kolega MERCO ma dostęp do orginału, to złapał by jego wymiary i podzielił przez te same długości modelu- wtedy jakaś skala powinna wyjść- oczywiście jeśli modelik jest w miarę poprawny

Napisano

przemekgksw3 nie wymyślaj Wystarczy google. Długość tej kaczki to 29 cm jako zabawki. Gorzej jest z realnym autem. Jego parametrów nie udało mi się znaleźć Może z tego powodu że każdy budował sobie tego dostawczaka, jak chciał. Lepiej żeby ktoś polatał z metrówka to mieście i zapolował na taką kaczkę

Napisano
Witam oto mój 308D.

Plany krótko na focie.

41626485302946244410_thumb.jpg

Nie wiem po co to gdzieś chodzić skoro kolega MERCO ma dostęp do orginału, w dodatku w takiej wersji w jakiej ma być model

Napisano

przemekgksw3 Przepraszam, nie zrozumiałem twojego poprzedniego postu Faktycznie, skoro toczyliśmy tak zacięty bój o skalę, to prosimy MERCO o dostarczenie informacji na temat wymiarów. Zaraz możemy obliczyć skalę ;)

Napisano

Nie rozumiecie, czepiacie się takich drobiazgów a to ma tylko być fajny model,

A nie jakieś historyczne wydarzenie!!!

Napisano

Dokładnego wymiaru tego mercedesa nie ma bo nie wiem dokładnie ile paki dojdzie.

Kupiłem szpachle i zaczynam robić dach.

Są foty ale jeszcze nie zacząłem robić.

40548375769154515795_thumb.jpg20723427661500770950_thumb.jpg

Napisano

Kurcze, znowu muszę ponarzekać Prosiliśmy o większe foty, bo na tych nic kompletnie nie widać. Jak już zdecydowałeś się na założenie tematu, to przynajmniej dołóż wszelkich starań, aby wyglądał on jakoś schludnie

Napisano

A co wy na to? aby zrobić tył koła na bliźniaku,

Ale to wy wtedy nie było 308D tylko 410D.

One się tylko różnią silnikiem ładownością i z przodu 410D.

410D

22791385404080651696.jpg

308D

93677328618516797084.jpg

• 1 month later...
  • 3 weeks later...