stefek01 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Dioramę robiłem z odpadków tz. kawałek gąbki , złom modelarski w postaci ił 2 i dwie figurki niemców . Jestem w trakcie poprawiania kamuflażu samolotu i zastanawiam się czy nie powinienem dodać elementów podwozia albo śmigła wokół wraku. Proszę o sugestie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Tak wygląda diorama z wrakiem samolotu. To, co pokazałeś, wygląda jak model, który zaliczył niekontrolowany lot z biurka na podłogę. Przede wszystkim kompletnie nierealistycznie przedstawiłeś wrak. Skrzydło urwane, statecznik urwany, a wszystkie blachy całe? Gdzie reszta części? Wyparowały? Czy może nasi złomiarze tam byli? Malowanie też do niczego, zwłaszcza te plamy na skrzydłach. Modelowanie wraków wbrew pozorom jest bardzo trudne, więc nie ma się co zrażać. Wyrzuć ten model do kosza, zrób jeszcze jeden, tym razem cały, potem jeszcze setkę innych, a jak już opanujesz dobrze podstawy spróbój jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 model kiepski, pomalowany beznadziejnie. wygląda jakby był oblepiony plasteliną. diorama też wygląda nierealistycznie. chyba warto zacząc od podstaw.następnym razem będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Mnie najbardziej zraża połysk z tego wraku z bliska. Ił-2 powinien być chyba raczej matowy jak większość samolotów w tym okresie a nie błyszczący. Mogłeś pociągnąć go lakierem bezbarwnym matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi