star200 Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 z racji tego że dalej mam niesprawny aerograf to westernstar został odłożony na bok i prace wstrzymane natomiast wziłem się za naczepe bo jak niektórzy wiedzą chcę zrobić pociąg drogowy :P pierwsza naczepa będzie to ta w której zrobiłem pewne przeróbki zresztą sami zobaczcie a tak prezentuje się na dafie i mam dziwne wrażenie że ten tylny nawis jest troszke za duży co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 Jeżel ma to być naczepa do pociagu drogowego to proponuję abyś cofnął osie bardziej do tyłu, zobacz jak to wygląda na fotkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 19 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2007 tak też mi się wydawało arghhh to jednak trzeba będzie zaś druciare robić no nic to rozmontuje i na nowo skleje i tak się zastanawiam ile zrobić tego nawisu? 1cm czy to będzie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 ooooo ten pierwszy ciągnik co ma naczepe kmart to ford:) . na jakiej stronie tornado go znalazłes??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 Proszę: http://www.autocentrum.pl/?FF=122&stype=51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 star200 czy ty chcesz zrobic taki pociag drogowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 star200 czy ty chcesz zrobic taki pociag drogowy ?? Przeczytaj jego pierwszy post w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2007 Share Napisano 20 Stycznia 2007 Napiszę jako ciekawostkę, czy wiecie że w Australii pociągi drogowe po bezdrożach mogą jeździć z prędkością do 110 km/h, na skrzyżowaniach mają pierwszeństwo przejazdu a odległość pomiędzy takimi pociągami nie moze być mniejsza niż 200 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2007 na północy australii do 100km/h po drogach publicznych a na południu 90 km/h a po bezdrożach to tyle ile fabryka dała mój sąsiad był w odwiedzinach u syna właśnie w australii i jechał sobie spokojnie został wyprzedzony że taki właśnie pociąg to mówił że gość ze 130 140 na bide leciał to najnowsze fotki porównanie starej z nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Panowie ! Jesteście w dużym błędzie naczepa ma osie z tyłu bo jest poprostu krótsza od europejskej o właśnie tą odległość za osiami. A wy przesuwacie osie do tyłu. A drugi poważny błąd to australijskie naczepy przeważnie mają osie z bliżniakami. Jeszcze nie widziałem na pojedyńczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Panowie ! Jesteście w dużym błędzie naczepa ma osie z tyłu bo jest poprostu krótsza od europejskej o właśnie tą odległość za osiami. A wy przesuwacie osie do tyłu. A drugi poważny błąd to australijskie naczepy przeważnie mają osie z bliżniakami. Jeszcze nie widziałem na pojedyńczych. Bliźniaki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 Oczywiście ,sorki ,zbyt pobieżnie przejrzałem te fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2007 a co do długości to gdzieś wybadałem że są podobnej długości co euro a dokładniej to było w jakichś przepisach austalijskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2007 http://www.ntc.gov.au/ViewPage.aspx?page=A023004084001600200 tu jest napisane 13,7 metra dla naczepy http://www.makro-service.com.pl/index.php?a=read&id_tekstu=116&id_dzialu=53 a tu mamy 13,6 długość naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi