przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Jak obiecałem tak też robię, oto in-box modelu Renault 4CV Pie Hellera. Sam model raczej przeciętny, dużo szwów i zapadnięć najbardziej przeszkadzają na karoserii. Oszklenie też nie najlepszej jakości, no ale to może tylko mój zestaw tak ma Wszystkie braki rekompensuje sobie pełnym wnętrzem, silnikiem oraz bagażnikiem, no i do tego sam samochód bardzo ciekawy. Karoseria i klapy, szkoda że producent nie dodał do nich żadnych zawiasów. Pozostałe elementy modelu: Oprócz gumowych oponek, Heller dołożył nam drut do wykonania anteny Elementy chromowane i kalkomanie. Chromy całkiem niezłe, w przeciwieństwie do kalkomanii które mają sporo (minimalnych jak na Hellera) przesunięc a zegary raczej symboliczne. Mimo wszystkich braków model wart złożenia, na pewno będzie się bardziej wyróżniał niż niejedno Ferrari czy Mercedes. Wbrew pozorom całkiem dużo zdjęć można znaleźć więc brak dokumentacji nie stoi na przeszkodzie w zbudowaniu wiernej repliki. Jak tylko skończę Trabanta ruszam z warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Hehe widziałem go na allegro i nawet się nad nim zastanawiałem, ale bałem się zaryzykować. Robisz go w wersji POLICE? Czy planujesz coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Hehe widziałem go na allegro i nawet się nad nim zastanawiałem, ale bałem się zaryzykować. Robisz go w wersji POLICE? Czy planujesz coś innego? Nie ma się co bać , mimo wszystko to całkiem ciekawy modela jego niedociągnięcia nie będą utrudniały budowy. Zrobię go na 100% w wersji policyjnej może do tego jakaś dioramka jescze pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Dopiero po napisaniu postu znalazłem jego foty i wersja cywilna bardzo różni się od policyjnej. Szkoda bo mógłbyś gdzieś dorwać drugi taki model i zainscenizować pościg w latach 50-tych. To by była diorama Ale życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Szkoda bo mógłbyś gdzieś dorwać drugi taki model i zainscenizować pościg w latach 50-tych. To by była diorama Very Happy Ale życzę powodzenia w budowie. Kolega normalnie mi w myślach czyta Myślałem dokładnie o tym samym jako uciekający miała by występować moja stara Alfa z Italeri, oczywiście po przeróbkach do tego 2CV do którego zakupu się przymierzam. Największy problem byłby z figurkami, nikt ich nierobi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 mógłbyś gdzieś dorwać drugi taki model i zainscenizować pościg w latach 50-tych Po co drugi taki sam ... Dokupić DS'a lub 2CV i też będzie klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Dokupić DS'a lub 2CV i też będzie klimacik Very Happy Robi ktoś DS-a w 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Proponuje drugi do stworzenia klimatu : http://emodele.pl/product_info.php?cPath=1_21&products_id=3678 http://emodele.pl/product_info.php?cPath=1_21&products_id=3681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Robi ktoś DS-a w 1:24 A no myślałem że robi Heller ... Owszem robi ale w 1:43 Ale są za to gotowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Tylko nie wiem jak na konkursie by było, takich modeli chyba nie klasyfikują, chociaż gdyby go przerobić, łącznie z malowaniem karoserii to kto wie Tak właściwie to miałem chęć na ten samochód, no ale w 1:24 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi