ulepiok Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Witam! Obrodziło tych polskich ORP (nareszcie) to i jak coś wyrzucę. Na początek wspomnienie z Gdyni no i to co jest (a raczej staje się) moją dumą - dywizjon naszych niszczycieli, oczywiście w różnym czasie i transformacji" i kilka małych zbliżeń: Wicherek się buduje a na koniec moje "nieszczęście" czyli ORP Orzeł do poprawki To nie wszystko oczywiście, ale mam świadomość, że nawet te modele maja jeszcze sporo do wykończenia i poprawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted March 30, 2010 Super Moderator Share Posted March 30, 2010 Fajna ta flota - faktycznie, wymaga nieco poprawek i szlifów, ale rodzinka prezentuje się całkiem okazale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 ...piekny zestawik grunt to to,ze własciciel jest dumny ze swego dzieła ... kiedy ja swoje skoncze ? notoryczny brak czasu ale....wszystko przedemna ....ulepiok - gratulacje ,ładny widoczek ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulepiok Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 Małe pytanie. Czy Błyskawica w tej szacie miała dwie potrójne wyrzutnie torped czy jedną poczwórną i dodatkowe działo 76 lub 102 na dobudowanej lawecie? Widziałem to w zestawie ramek wz. 40 ale tam to już zupełnie to nie pasuje. Czy może w innym bardziej popularnym schemacie malowania byłoby bardziej prawdopodobne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomsoul Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Bardzo piękny zestaw polskich niszczycieli. Sam chciałbym takie mieć. Gratuluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Małe pytanie. Czy Błyskawica w tej szacie miała dwie potrójne wyrzutnie torped czy jedną poczwórną i dodatkowe działo 76 lub 102 na dobudowanej lawecie? Widziałem to w zestawie ramek wz. 40 ale tam to już zupełnie to nie pasuje. Czy może w innym bardziej popularnym schemacie malowania byłoby bardziej prawdopodobne? Błyskawica - remont w Cowes czerwiec 1940 r. zlikwidowano wt a w zamian dodano 1 x 102 mk V Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulepiok Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Błyskawica - remont w Cowes czerwiec 1940 r.zlikwidowano wt a w zamian dodano 1 x 102 mk V Dzięki, a w jakiej szacie można by ja wtedy przedstawić? A kiedy zostało zlikwidowane to stanowisko i do jakiej konfiguracji powrócono z wyrzutniami - 2x3 czy może jeszcze inaczej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał15 Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Widzę że powstał a raczej powstały kolejne modele w skali 1:400. Bardzo mi się podobają. Nie sądziłem że w tej skali można uzyskać tak piękne efekty. Sam posiadam kilka okrętów w tej skali . Fajnie że masz te same niszczyciele w różnych wersjach malowania. Sam mam "wichra" i "błyskawice" w tej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts