Jump to content

Moje OORP w skali 1:400

ulepiok
 Share

Recommended Posts

Witam!

Obrodziło tych polskich ORP (nareszcie) to i jak coś wyrzucę.

Na początek wspomnienie z Gdyni

P1060632.JPG

no i to co jest (a raczej staje się) moją dumą - dywizjon naszych niszczycieli, oczywiście w różnym czasie i transformacji"

rama.jpg

i kilka małych zbliżeń:

P1060626.JPG

P1060634.JPG

P1060635.JPG

Wicherek się buduje a na koniec moje "nieszczęście" czyli ORP Orzeł do poprawki

P1060637.JPG

To nie wszystko oczywiście, ale mam świadomość, że nawet te modele maja jeszcze sporo do wykończenia i poprawek

...piekny zestawik grunt to to,ze własciciel jest dumny ze swego dzieła ...

kiedy ja swoje skoncze ? notoryczny brak czasu ale....wszystko przedemna

....ulepiok - gratulacje ,ładny widoczek ...

Małe pytanie. Czy Błyskawica w tej szacie miała dwie potrójne wyrzutnie torped czy jedną poczwórną i dodatkowe działo 76 lub 102 na dobudowanej lawecie? Widziałem to w zestawie ramek wz. 40 ale tam to już zupełnie to nie pasuje. Czy może w innym bardziej popularnym schemacie malowania byłoby bardziej prawdopodobne?

• 3 months later...
Małe pytanie. Czy Błyskawica w tej szacie miała dwie potrójne wyrzutnie torped czy jedną poczwórną i dodatkowe działo 76 lub 102 na dobudowanej lawecie? Widziałem to w zestawie ramek wz. 40 ale tam to już zupełnie to nie pasuje. Czy może w innym bardziej popularnym schemacie malowania byłoby bardziej prawdopodobne?

Błyskawica - remont w Cowes czerwiec 1940 r.

zlikwidowano wt a w zamian dodano 1 x 102 mk V

• 8 months later...
Błyskawica - remont w Cowes czerwiec 1940 r.

zlikwidowano wt a w zamian dodano 1 x 102 mk V

Dzięki, a w jakiej szacie można by ja wtedy przedstawić? A kiedy zostało zlikwidowane to stanowisko i do jakiej konfiguracji powrócono z wyrzutniami - 2x3 czy może jeszcze inaczej?

Widzę że powstał a raczej powstały kolejne modele w skali 1:400. Bardzo mi się podobają. Nie sądziłem że w tej skali można uzyskać tak piękne efekty. Sam posiadam kilka okrętów w tej skali . Fajnie że masz te same niszczyciele w różnych wersjach malowania. Sam mam "wichra" i "błyskawice" w tej skali.