Partnercom Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam serdecznie! Ukończyłem budowę mojej Corolli WRC. Poniżej wklejam zdjęcia. W ostatniej fazie budowy nadwozie zostało polakierowane szarym podkładem Tamiya, a następnie białym sprayem TS-26, na który o zgrozo czekałem 2 miesiące. ;/ Niestety model nie jest taki jak bym chciał. A wszystko przez to, że trzykrotne szpachlowanie i szlifowanie nadwozia po tym jak powstał efekt skórki pomarańczowej po reakcji chemicznej dwóch farb, nie przyniosło do końca oczekiwanego rezultatu i pewne niedociągnięcia musiałem zamaskować nakładając większą ilość lakieru. Przez to zatarły się linie podziału, klamki, obramowania szyb i ramki przy przednim grillu, które powinny być czarne, a nie są. Klamki także pozostały białe, a ramki okien są pomalowane na czarno, ale strasznie nierówno. Za to udało mi się wykonać i zainstalować chlapacze, które wyglądają chyba całkiem dobrze. Kalkomania to moja własna inwencja twórcza, aczkolwiek posłużyłem się oryginalnym zestawem kalek, który to nie do końca mi pasował. Przed nałożeniem kalek lakier został wzbogacony o warstwę sidoluxu, dzięki czemu się błyszczy. Brakuje mi tylko fototrawionych zapinek na maskę i tylną klapę, ale wszędzie gdzie je chciałem kupić są tylko zestawy po minimum kilkanaście sztuk- ja potrzebuję 4. Jeśli ktoś z Was ma na zbyciu, proszę o priv. Życzę miłego oglądania. Wiem, że dałem ciała. Ale starałem się ratować to nadwozie najlepiej jak mogłem. Pozdrawiam! Piotrek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Jakaś taka... biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Rzeczywiście lakier porażka, linii w ogóle nie widać, no a model przy tym bardzo traci Tak jak mówił Rabbit666 malowanie jakieś dziwne, Corolle miały chyba jeszcze takie zielone wstawki, chyba że to prywatny zespół Nie podobają mi się anteny, za grube no i podwozie mogłeś już się wysilić na pomalowanie, wbrew pozorom jest dosyć widoczne. Ps. Co to za maszyna na której stoi modelik, jakaś rajdówka czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Dziwnie wyglądają anteny - czy są zrobione z wyciąganych na gorąco ramek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partnercom Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Tak, anteny z wyciągniętych ramek. Tak myślałem, że będą dla Was za grube. Ale próbowałem też z cieńszymi i niższymi. W końcu stwierdziłem, że mimo iż te większe wyglądają może nieco karykaturalnie, to jednak bardziej mi pasują. Następny model będzie pomniejszony o błędy, których dopuściłem się przy tym projekcie- czytaj--> powinno być znacznie lepiej. przemekgksw3 , co jeszcze powinno być pomalowane w podwoziu? Wszystko co białe to jest pryśnięte TS-26, tyle że bez połysku sidoluxem. A inne elementy na widoczne kolory. A "podstawka" to mój peugeot 106. Generalnie służy do codziennej jazdy, ale czasem zdarzy się gdzieś wystartować. Dzięki za wszystkie uwagi. Trochę pokory się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Całkiem ładna maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJoker Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 o , świnka subaru na peugeocie zazdroszę corolli , jest świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Chyba zaszpachlowałeś linie podziału, przynajmniej ich w ogóle nie widać. Ta farba biała też jakaś nie ciekawa, bo wyglada jakby to był goły plastik z pudełka, a nie malowany Za to fele bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 pewne niedociągnięcia musiałem zamaskować nakładając większą ilość lakieru. Przez to zatarły się linie podziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Brakuje mi tylko fototrawionych zapinek na maskę i tylną klapę, ale wszędzie gdzie je chciałem kupić są tylko zestawy po minimum kilkanaście sztuk- ja potrzebuję 4. Jeśli ktoś z Was ma na zbyciu, proszę o priv. daj adres na priv to wysle Ci 4 zapinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi