Fallstart Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam, pragnę przedstawić efekt moich konkursowych zmagań z materią nieożywioną czyli model Tornado w wersji IDS z AG-51 (51 Skrzydło Rozpoznawcze) niemieckiej marynarki wojennej, w okolicznościowym malowaniu ze zlotu NATO Tiger Meet w 2002 r. Warsztat konkursowy Życzę miłego odbioru... Ogólnie model sklejało się bardzo dobrze, nie było praktycznie żadnych problemów ze spasowaniem. Szpachli poszło naprawdę symbolicznie. Standardowo - jak to u mnie - model w całości pomalowany pędzlem, akrylami Pactra (mały wyjątek to biały Gunze). Jak zwykle największą frustrację powodowało malowanie białym kolorem. To czego obawiałem się najbardziej - czyli kładzenie kalek poszło nadspodziewanie dobrze. Wyszło na to, że najgorzej położyłem kalkę... w kokpicie Psikusa model sprawił mi od najmniej oczekiwanej strony - opada na ogon... Do zdjęć został podparty w tylnej części, prawdopodobnie zdecyduję się na przyklejenie go do podstawki na stałe. Cieszę się, że udało mi się dobrnąć do galerii końcowej. Nie liczę na żadne punktowane miejsca - bo są dużo lepsi ode mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 A ja kibicowałem od samego początku ha Fajny temat, ale ta skala to naprawdę wyzwanie. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Kicio na samolocie, fajnie. Lubię takie malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi