Pawel90 Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witajcie! Wracam po dosyć długiej przerwie. Większość moich pojazdów pływa zgodnie w krecie i oczekuje lepszych czasów. Przetrwała tylko jedna machinka, a dokładniej Pz.Kpfw.III Ausf.L Revella. Pojazd jest na dosyć zaawansowanym stadium budowy. Brakuje mu jeszcze siatek grille oraz bocznych włazów ewakuacyjnych. Nie domalowane są jeszcze niektóre elementy, a niektóre (gąski!) potrzebuję paru poprawek. Ogólnie myślę że jest lepiej niż było kiedyś z moimi modelami... Mam nadzieję że będziecie mieć podobne zdanie. Liczę na Wasze podpowiedzi i uwagi, dzięki nim może uda się stworzyć coś czego nie będę musiał się wstydzić (bywało z tym różnie przez te moje "umiejętności" ;) ) ;) . Do pojazdu planuję dodać małą winietkę, przy której myślę co dodać aby nie zepsuć. Pozdrawiam, Pawel90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Dla mnie całkiem fajne wykonany. Tylko gąski z przodu chyba nierówno podklejone, ale popsikasz areogafem i nie będzie widać. Podstawka to gąbka i czym ciąłeś że tak ładni ci wyszła?. Prawdopodobnie ci ziemię skrytykują. Ja proponuję postawić drzewko i jakiś drogowskaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Dobry! Dziękuję za pozytywną opinię i odpowiedź. No cóż, aerka niestety nie posiadam, będę musiał się jakoś zabawić inaczej, jakimiś pastelami lub czymś. Podstawka... Tak, jest to gąbka, taka z papierem ściernym. Ziemia póki co to taki pierwowzór, będę sobie jeszcze przy niej grzebał by to wyglądało lepiej, jeszcze jakieś kamyczki, dodatki i powinno być dobrze. A przeżyła spotkanie z takim oto jataganem: Powolutku i do przodu. Przez wczorajszy dzień za dużo postępów nie uczyniłem, ale zawsze coś. Dodałem boczne włazy ewakuacyjne oraz grille (niestety, jedna siateczka była w stanie rozkładu, więc musiałem coś dodać, a że kanister był pod ręką i w rzeczywistości łatwo byłoby go tam przywiązać to go umieściłem, chociaż zastanawiam się teraz czy jakiegoś innego bambetla tam nie dać...). Fotki zbyt dobrej jakości nie są, słoneczko nie chce pomóc, na szczęście widać co doszło... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Troszku popracowałem i szybko wrzucam następne zdjęcia z pola bitwy, przepraszam że dodaję post pod postem. ;) Droga zrobiona z kakao, tak jak i bród na Panzerku. ;) Nie wiem jak wg Was wygląda trawa, nie wygląda chyba jednak tragicznie. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witajcie. Kontynuuję swój monolog z nadzieją że komuś coś może się spodoba i z nadzieję że dobrnę do końca prac. Dodałem trochę bambetli na pakę, chociaż teraz się zastanawiam czy nie przydadzą się roszady w ułożeniu większości elementów, co żadnym problemem nie jest. Zastanawiam się jeszcze nad wieżą... Czy zostawić gąskę zapasową (wtedy z obu stron bym dodał po dwa ogniwka gąsienic) czy może dać tam fanę... Liczę że ktoś będzie potrafił doradzić mi w tym problemie, a tymczasem dodaję trochę zdjęć, żeby było widać jak to teraz wygląda. Pozdrawiam, Pawel90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Monologu cd.;) Podmalowałem część bambetli,skrzynia chyba poczeka aż pojadę w większe miasto, bo farby mi potrzeba lepszej do malowania tego, a nie ma sensu kupowania jednej farby w necie... ;) Zdecydowałem się, że fany dawać nie będę, tylko gąski dałem na wieżę, myślę że to lepsze rozwiązanie, do tego mniej kontrowersyjne. ;) Dorzucam kilka fotek, w tym także pozostałych dwóch "karadajek" w panzergrau z którymi walczę, może jeśli któraś z nich będzie na porównywalnym do panzera poziomie to wyląduje na jakiejś skromnej dioramce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam Przybrudziłem bambetle, zastanawiam się co jeszcze można poprawić/dodać w tej maszynce, na pewno jest tego wiele, ale myślę że wielkiego wstydu sobie tym panzerem nie zrobiłem. Na pewno dodana zostanie jeszcze skrzynia na pace, może dodam jeszcze ślady oleju w paru miejscach. Koniec prac nad pojazdem zbliża się. Mam jeszcze problem z pewnym miejscem - dokładnie z anteną - ponieważ ta część od anteny (brak zaznaczony będzie na zdjęciu czerwonym kółeczkiem) zaginęła w boju podczas przewożenia parę dni po zakupie i zastanawiam się co umieścić w tym miejscu aby brak ten jakoś zasłonić... Czy kanistry tam dać, czy jakiego innego fortelu użyć... Liczę na to, że poznam Wasze zdanie Bracia Modelarze na temat tej lepianki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam Nie wiele grzebnąłem przy modelu, ale zawsze jakiś postęp jest. Dodałem ten dzyndzel od anteny, kanister jeden oraz poprawiłem w paru miejscach malowanie (w okolicach anteny). Myślę że zmiany nie poszły w złym kierunku. Trochę namęczyłem się z fotkami aby jakąś jakość prezentowały... Idealnie nie jest, ale myślę że widać co dodane. Zdjęcie drugie i trzecie są podobne do siebie, jednak trzecie jest jeszcze przed poprawką w malowaniu, więc dokładniej teraz widać jaka jest różnica. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Teraz to mi się podoba. Wsadź makietę na podstawkę i całkiem fajnie będzie wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Widzę że będziesz ozdabiał model flagą moich "ulubieńców". Aby miało to ręce i nogi, tu masz link do flagi 1000-letniej Rzeszy w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Dzięki Panowie za odzew:) Z flagi zrezygnowałem jednak, nie chce mieć tego na swoich modelach, w zamian wrzuciłem na wieżę gąski. Teraz muszę jeszcze popracować nad jakąś prostą winietką i będzie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Witaj! Wydaje mi się, że gąsienice lewitują nad kołami nośnymi. Skąd wziąłeś siatkę na otwory wentylacyjne? Otwór na antenę zakryj jakąś szmatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Cześć! Ten dzyndzel od anteny próbowałem dorobić, chociaż nad tą szmatą jeszcze się zastanowię. Siateczka pochodzi od modelu StuH-42 Dragona. Rzeczywiście, z jednej strony lekko się unosi nad jednym kołem, ale to będzie na szczęście łatwa poprawka. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Uważam za zakończony, link do galerii: viewtopic.php?t=20423 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi