Skocz do zawartości

Trójeczka L Revella 1/72

Pawel90

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Wracam po dosyć długiej przerwie. Większość moich pojazdów pływa zgodnie w krecie i oczekuje lepszych czasów. Przetrwała tylko jedna machinka, a dokładniej Pz.Kpfw.III Ausf.L Revella.

Pojazd jest na dosyć zaawansowanym stadium budowy. Brakuje mu jeszcze siatek grille oraz bocznych włazów ewakuacyjnych. Nie domalowane są jeszcze niektóre elementy, a niektóre (gąski!) potrzebuję paru poprawek. Ogólnie myślę że jest lepiej niż było kiedyś z moimi modelami... Mam nadzieję że będziecie mieć podobne zdanie. Liczę na Wasze podpowiedzi i uwagi, dzięki nim może uda się stworzyć coś czego nie będę musiał się wstydzić (bywało z tym różnie przez te moje "umiejętności" ;) ) ;) .

Do pojazdu planuję dodać małą winietkę, przy której myślę co dodać aby nie zepsuć.

trojka3.jpg

trojka2.jpg

trojka1.jpg

trojka6.jpg

trojka5s.jpg

trojka4.jpg

Pozdrawiam, Pawel90

Dla mnie całkiem fajne wykonany. Tylko gąski z przodu chyba nierówno podklejone, ale popsikasz areogafem i nie będzie widać. Podstawka to gąbka i czym ciąłeś że tak ładni ci wyszła?. Prawdopodobnie ci ziemię skrytykują. Ja proponuję postawić drzewko i jakiś drogowskaz.

Dobry!

Dziękuję za pozytywną opinię i odpowiedź. No cóż, aerka niestety nie posiadam, będę musiał się jakoś zabawić inaczej, jakimiś pastelami lub czymś. Podstawka... Tak, jest to gąbka, taka z papierem ściernym. Ziemia póki co to taki pierwowzór, będę sobie jeszcze przy niej grzebał by to wyglądało lepiej, jeszcze jakieś kamyczki, dodatki i powinno być dobrze.

A przeżyła spotkanie z takim oto jataganem:

jatagan.jpg

Powolutku i do przodu. Przez wczorajszy dzień za dużo postępów nie uczyniłem, ale zawsze coś. Dodałem boczne włazy ewakuacyjne oraz grille (niestety, jedna siateczka była w stanie rozkładu, więc musiałem coś dodać, a że kanister był pod ręką i w rzeczywistości łatwo byłoby go tam przywiązać to go umieściłem, chociaż zastanawiam się teraz czy jakiegoś innego bambetla tam nie dać...).

Fotki zbyt dobrej jakości nie są, słoneczko nie chce pomóc, na szczęście widać co doszło...

trojka8.jpg

trojka7.jpg

Pozdrawiam

Troszku popracowałem i szybko wrzucam następne zdjęcia z pola bitwy, przepraszam że dodaję post pod postem. ;)

trojka12.jpg

trojka11.jpg

trojka10.jpg

trojka9.jpg

Droga zrobiona z kakao, tak jak i bród na Panzerku. ;) Nie wiem jak wg Was wygląda trawa, nie wygląda chyba jednak tragicznie. ;)

Pozdrawiam

Witajcie.

Kontynuuję swój monolog z nadzieją że komuś coś może się spodoba i z nadzieję że dobrnę do końca prac. Dodałem trochę bambetli na pakę, chociaż teraz się zastanawiam czy nie przydadzą się roszady w ułożeniu większości elementów, co żadnym problemem nie jest.

Zastanawiam się jeszcze nad wieżą... Czy zostawić gąskę zapasową (wtedy z obu stron bym dodał po dwa ogniwka gąsienic) czy może dać tam fanę...

Liczę że ktoś będzie potrafił doradzić mi w tym problemie, a tymczasem dodaję trochę zdjęć, żeby było widać jak to teraz wygląda.

trojka14.jpg

trojka15.jpg

trojka16.jpg

trojka17.jpg

fana.jpg

Pozdrawiam, Pawel90

Witam

Monologu cd.;)

Podmalowałem część bambetli,skrzynia chyba poczeka aż pojadę w większe miasto, bo farby mi potrzeba lepszej do malowania tego, a nie ma sensu kupowania jednej farby w necie... ;)

Zdecydowałem się, że fany dawać nie będę, tylko gąski dałem na wieżę, myślę że to lepsze rozwiązanie, do tego mniej kontrowersyjne. ;)

Dorzucam kilka fotek, w tym także pozostałych dwóch "karadajek" w panzergrau z którymi walczę, może jeśli któraś z nich będzie na porównywalnym do panzera poziomie to wyląduje na jakiejś skromnej dioramce.

trooojka2oj.jpg

trooojka.jpg

s8300892.jpg

trooojka3yox.jpg

Pozdrawiam

Witam

Przybrudziłem bambetle, zastanawiam się co jeszcze można poprawić/dodać w tej maszynce, na pewno jest tego wiele, ale myślę że wielkiego wstydu sobie tym panzerem nie zrobiłem.

Na pewno dodana zostanie jeszcze skrzynia na pace, może dodam jeszcze ślady oleju w paru miejscach. Koniec prac nad pojazdem zbliża się.

Mam jeszcze problem z pewnym miejscem - dokładnie z anteną - ponieważ ta część od anteny (brak zaznaczony będzie na zdjęciu czerwonym kółeczkiem) zaginęła w boju podczas przewożenia parę dni po zakupie i zastanawiam się co umieścić w tym miejscu aby brak ten jakoś zasłonić... Czy kanistry tam dać, czy jakiego innego fortelu użyć...

dodac2o.jpg

dodac4.jpg

dodac3.jpg

dodac1.jpg

Liczę na to, że poznam Wasze zdanie Bracia Modelarze na temat tej lepianki.

Pozdrawiam

Witam

Nie wiele grzebnąłem przy modelu, ale zawsze jakiś postęp jest. Dodałem ten dzyndzel od anteny, kanister jeden oraz poprawiłem w paru miejscach malowanie (w okolicach anteny).

Myślę że zmiany nie poszły w złym kierunku.

93969449.jpg

78250478.jpg

43541767.jpg

35955036.jpg

79206958.jpg

Trochę namęczyłem się z fotkami aby jakąś jakość prezentowały... Idealnie nie jest, ale myślę że widać co dodane. Zdjęcie drugie i trzecie są podobne do siebie, jednak trzecie jest jeszcze przed poprawką w malowaniu, więc dokładniej teraz widać jaka jest różnica.

Pozdrawiam.

Witaj! Wydaje mi się, że gąsienice lewitują nad kołami nośnymi.

Skąd wziąłeś siatkę na otwory wentylacyjne?

Otwór na antenę zakryj jakąś szmatą.

Cześć!:)

Ten dzyndzel od anteny próbowałem dorobić, chociaż nad tą szmatą jeszcze się zastanowię.

Siateczka pochodzi od modelu StuH-42 Dragona.

Rzeczywiście, z jednej strony lekko się unosi nad jednym kołem, ale to będzie na szczęście łatwa poprawka.

Pozdrawiam:)