Shilka (Robert T.) Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Przedstawiam in-box modelu francuskiej haubicy kalibru 155 mm - AMX 30 AuF1 której producentem jest f-ma Heller. Kilka danych na temat modelu: nr katalogowy: 81129 skala: 1/35 Liczba elementów: 212 (w tym elementy fototrawione oraz z białego metalu i kawałek gazy na siatkę maskująca) wymiary: 297 x 92 mm Zdjęcia: pudełko (tzn spore pudełko) ramki: szczegóły kadłuba pozostałe ramki: dodatki hi-tech : instrukcja: Podsumowanie: Konstrukcja bardzo ciekawa. Model wymaga dużego nakładu pracy i sporej ilości przeróbek. Występuje w nim sporo uproszczeń. Najgorsze są gąsienice które są z miękkiej gumy którą ciężko będzie ułożyć na układzie jezdnym. A to co można z niego wycisnąć: http://www.colleurs-de-plastique.com/forums/showthread.php?t=27396 Pozdrawiam Robert Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 A to co można z niego wycisnąć: http://www.colleurs-de-plastique.com/forums/showthread.php?t=27396 Bardzo ładny inboksik Robert. Koleś mnie rozwalił budową tego modelu. A kiedy się bierzemy za nasze VAB-y ? Cytuj
LordDisneyland Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Odlewy metalowe zaiste przeurocze No i gaza - bezcenne... A kiedy się bierzemy za nasze VAB-y ? A co się szykuje? 4X4 ? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 A co się szykuje? 4X4 ? No mój tak a Robert nie wiem czy nie ma 6x6. Cytuj
Shilka (Robert T.) Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Napisano 8 Kwietnia 2010 Cześć Mam 4x4 + blaszki Eduard-a. Jakiś projekt? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 CześćMam 4x4 + blaszki Eduard-a. Jakiś projekt? No ja chętnie. Ale wiem, że masz rozgrzebane kilka modeli więc projekt dokończyłbym samotnie Acha i jak robisz inboksa to wklejaj miniatury "klikalne" do obrazków . Strona się ładuje długo jak wstawiasz duże obrazki. Cytuj
LordDisneyland Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 Ja tak nieśmiało, bo mam vaba4x4 hellera w 1/72- samoloty już lepiłem, figurki maluję, ale takiego kołowca tom jeszcze nie miał. Nawet kolorków francuskich pustynnych nie znam , ech... Czy są jeszcze dostępne blaszki do tego modelu? Jeśli tak, to gdzie? Przepraszam, żem się w skalę nie wbił, ale 1/72 jakoś bardziej ludzką się wydaje ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi