krzychu-onisk Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Bundeswehra Cóż, na każdego przychodzi kiedyś pora Witam, zaczynam Leosia Italerki w 1:35. Co prawda jest już prowadzony taki wątek, ale myślę, że to chyba nic złego, dwa Leopardy na raz Blachy zamówione. Stan taki: Na razie tylko jedna strona jest zrobiona. A tu porównanie z czekającym na dokończenie M60A1 w skali 1:72. Chcę podejść do tego modelu bardziej jako tester do blaszkowania jednak nie mówię, że się przy nim nie postaram Malowanie będzie niemieckie. Dziękuję Tomkowi Mroczkowskiemu za materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 A nie ma za co I mam nadzieje że na tym Leopardzie nie zakończysz przygody z tak wspaniałą Bundeswehrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Konkurencja mile widziana Mój leoś też jest robiony głównie pod kątem pierwszych prób z elementami fototrawionymi. Malowanie jednolite czy jakieś ciekawsze spróbujesz? Zamawiasz do tego liny? Te z zestawu nie najlepiej się prezentują, a koszt nie wielki. Powodzenia życzę, współczesne pojazdy to jest to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 I mam nadzieje że na tym Leopardzie nie zakończysz przygody z tak wspaniałą Bundeswehrą Very Happy współczesne pojazdy to jest to ;) Eee tam, druga wojna to moje klimaty, ale jest też pare współczesnych którym nie mogę odmówić m.in. Leoś Malowanie jednolite czy jakieś ciekawsze spróbujesz? Raczej jednobarwne. Zamawiasz do tego liny? Właśnie nie wiem, bo zamówienie już złożyłem to raz, a dwa, te Eureki to mają tam trochę żywicy z którą jeszcze nie miałem okazji pracować, jednak od czegoś trzeba zacząć, więc pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Bierz liny Eureki, żywica w nich ogranicza się do uchwytów, więć sobie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Bierz Eureki, mam je i żywica wygląda i zachowuję się jak plastik, jest miękka i nie będzie problemów z obróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 No dobra, przekonaliście mnie do lin Mam takie jedno małe pytanie: Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 U mnie tak to wygląda. Sorry za jakość zdjęcia,robiłem na szybko w kiepskim oświetleniu. Chodzi o to żeby mocniej docisnąć górny element, wtedy wszystko mniej więcej wchodzi na miejsce. Choć i tak w oryginale to wygląda inaczej. http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/leo1a2/013g.jpg Na tym zdjęciu też widać że była na dole wolna przestrzeń między jarzmem a wieżą, więc to akurat nie jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 http://data3.primeportal.net/tanks/robert_de_craecker/leopard_1a2_abl/images/leopard_1a2_abl_05_of_15.jpg Myślę żeby dorobić trochę tak żeby nie było widać szpary i pustki wieży w środku i zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Trochę się przypiłowało i przycięło, a oto efekt (jeszcze zaszpachluje dziury) Widok ogólny; zawieszenie gotowe; wieża sklejona; lufa sklejona (nie szlifowana); góra kadłuba nie przyklejona jeszcze do wanny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie to wygląda, a blaszki jeszcze nie doszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie to wygląda, a blaszki jeszcze nie doszły? Dzięki Blachy zamówiłem w Martoli, ten sklep zamawiam Edka hurtowo jak się zamówienia nazbierają, więc czekam cierpliwie, a na razie robię co mogę bez blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Ja czekałem bite 8 dni w Martoli na blachy. Liny dostałem od ręki. Można wiedzieć jakim kolorem będziesz malował swojego Leosia? Ja na swojego wybrałem Olive Drab 043 Vallejo. Muszę się wsiąść do roboty i Cię nadgonić z pracami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Można wiedzieć jakim kolorem będziesz malował swojego Leosia? Ja na swojego wybrałem Olive Drab 043 Vallejo. Ja też 043, z Airów Muszę się wsiąść do roboty i Cię nadgonić z pracami ;) I tak skończysz pierwszy, ja będę go kleił pewnie z rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Trochę porobiłem, nie wiele, ale zawsze coś Gotowy karabin i ta dziwna skrzynka co nie wiem ja się zwie I reszta: Jak skończe go do wakacji będzie sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi