Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Padło na niedokończonego KW 2, zacząłem go robić 4 lata temu!!. Przez ten czas przeleżał w pudle. Taki okres czasu wcale nie jest krótki, widać wiele byków. Przynajmniej ja tak sądze, nałożyłem szpachle jak sklejałem go i niestety przy szlifowaniu zatarłem imitacje nitów (częściowo) ;/ Miałem chęć samemu uporać z modelem, ale chciałbym żebyście w miarę możliwości wskazali mi obszary, które muszę poprawić.

P1010003.JPG

P1010005.JPG

P1010007.JPG

P1010009.JPG

P1010011.JPG

P1010012.JPG

P1010014.JPG

P1010015.JPG

Pozdrawiam

Posted

Witaj

Z tego co widzę to przede wszystkim trzeba zeszlifować nadmiar szpachli w paru miejscach.

Szczególnie z tyłu w okół tych kółeczek, na górnej płycie. Spróbuj zmyć ją bezacetonowym(! )zmywaczem do paznokci.

P1010003.JPG

Tutaj widać nie zeszlifowane ślady po łączeniu z wypraskami

P1010007.JPG

Jeszczę w paru miejscach widać nadmiar użytego kleju, gdzie się uda przejedź drobnym papierem ściernym i powinno być git.

Takie najbardziej rzucające się w oczy. Cieszę się jeśli mogłem pomóc

pozdrawiam

Posted

Dzięki bardzo;) Hmm postaram się go doprowadzić do sensownej postaci.

Posted

Witam

Udało mi się wcielić w życie poprawki i efekt jest następujący. Dopiero na zdjęciach widzę, ze jeszcze będzie trzeba nad tym popracować.

kv%20%284%29.JPG

kv%20%285%29.JPG

kv%20%286%29.JPG

kv%20%287%29.JPG

kv%20%288%29.JPG

kv%20%289%29.JPG

Zacząłem dłubać także wieżę, teraz dopiero widzę spore rozmiary tego modelu. Wstępnie już przeszlifowałem niektóre powierzchnie. Ale jak widać to nie koniec prac.

kv%20%2810%29.JPG

kv%20%2811%29.JPG

kv%20%282%29.JPG

kv%20%283%29.JPG

kv.JPG

Zachęcam do komentowania. Pozdrawiam;)

Posted

Nawet ,nawet tylko pokaż go kiedy będzie skończony. Jestem ciekaw efektów.I uważaj z papierem ściernym.......................hehe