dewertus Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, Mam przyjemność zaprezentować szanownemu gremium finalną postać modelu Travel Air Mystery Ship wyprodukowanemu przez firmę Testors z form wydanych przez Hawk Model CO. w roku 1966. Materiał wyjsciowy: Kilka zdjęć z procesu budowy: Model malowany metoda mieszaną: aerograf - całość na czerwono oraz kadłub i skrzydła na czarno; pędzel - osłona silnika i elementy czarne na statecznikach plus czarne pasy na kadłubie. Malowanie wykonałem z zastosowaniem akrylowych farb błyszczących firmy Agama. Szpachlowanie wykonywane przy pomocy Mr. Surfacer 500, kalkomanie wsparte Mr. Mark Softer, a takielunek to splot jedwabny 0,2 mm pomalowany na koniec kolorem "burn iron". Dla mnie budowa tego modelu to przede wszystkim nauka malowania aerografem (kontynuacja) i pierwsze doświadczenia z wykonywaniem "takielunku". Tak finalnie prezentuje się model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 No to już drugi taki modelik na forum. Gratuluję skończenia tego potworka. Z tego co widzę u mnie było o wiele więcej szpachlowania niż u Ciebie. Ładnie wygląda granica kolorów, nie jest krzywa. Ale widzę, że nie zaszpachlowałeś linii podziału kolorów, a szkoda. Teraz model wygląda trochę jak zabaweczka. No i te linki, zdecydowanie za grube . Następnym razem spróbuj żyłki wędkarskiej. Pasy na kadłubie są moim zdaniem trochę za szerokie. Co do silnika, ten element był na pewno czerwony? Wątpię. A malowanie aero? Pięknie Ci wychodzi! Czerwony nie zależy do najfajniejszych kolorów, ale ta powłoka wygląda pierwszorzędnie. Powodzenia przy następnych modelach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi