ALBERT Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 WITAM. Mam pytanie dotyczące samolotu MiG-17 PFU. 1. Czy w Polsce używana była wersja z 4 rakietami powietrze-powietrze ? 2. Jeżeli nie , czy wersja MiG-17 PF ( Lim-5 P ) miała dodatkowe pylony na MARS-y lub bomby ( z zestawu HOBBY BOSS MIG 17 PFU FRESCO E 1/48 chciałbym zrobić model w polskich barwach ) ? 3. Czy w obu wersjach wymienionych wcześniej w kabinie obok celownika znajdował się dodatkowy celownik radarowy (nie jestem pewien nazwy ) ? Zamówiłem żywiczny kokpit z takim właśnie wyposażeniem - nie jestem pewien czy będzie odpowiedni. Dziękuję za wszelką pomoc. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 1. W Posce nie były używane Mig-17PFU 2. Wersja Lim-5P nie miała dodatkowych pylonów. Miała ją wersja Lim-6M przerabiana z Lim-5P - przód ten sam, ale zamiast radaru był bloczek betonu. 3. Co do tuby radaru w kabinie Lim-6M to niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Dziękuję za pomoc. Doczytałem w internecie i prawdopodobnie powstanie limek (jeszcze nie wiem 5P czy 6M - chciałbym aby miał kamuflaż ). Marsy podprowadzę od miga ze Smer-u. Pozostaje jeszcze sprawa wyposażenia w kabinie. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi