ALBERT Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 WITAM. Mam pytanie dotyczące samolotu MiG-17 PFU. 1. Czy w Polsce używana była wersja z 4 rakietami powietrze-powietrze ? 2. Jeżeli nie , czy wersja MiG-17 PF ( Lim-5 P ) miała dodatkowe pylony na MARS-y lub bomby ( z zestawu HOBBY BOSS MIG 17 PFU FRESCO E 1/48 chciałbym zrobić model w polskich barwach ) ? 3. Czy w obu wersjach wymienionych wcześniej w kabinie obok celownika znajdował się dodatkowy celownik radarowy (nie jestem pewien nazwy ) ? Zamówiłem żywiczny kokpit z takim właśnie wyposażeniem - nie jestem pewien czy będzie odpowiedni. Dziękuję za wszelką pomoc. POZDRAWIAM. Cytuj
Gość Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 1. W Posce nie były używane Mig-17PFU 2. Wersja Lim-5P nie miała dodatkowych pylonów. Miała ją wersja Lim-6M przerabiana z Lim-5P - przód ten sam, ale zamiast radaru był bloczek betonu. 3. Co do tuby radaru w kabinie Lim-6M to niestety nie wiem. Cytuj
ALBERT Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Napisano 17 Kwietnia 2010 Dziękuję za pomoc. Doczytałem w internecie i prawdopodobnie powstanie limek (jeszcze nie wiem 5P czy 6M - chciałbym aby miał kamuflaż ). Marsy podprowadzę od miga ze Smer-u. Pozostaje jeszcze sprawa wyposażenia w kabinie. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi