MartiniOCP Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam Właśnie niedawno skończyłem swój pierwszy model po latach (ostatni raz miałem przyjemność z plastikiem w okolicach szkoły podstawowej i była to przygoda bez koloru, jedynie z super glue i cążkami do paznokci). Teraz coś mnie trafiło i po lekturze wątków na Waszym forum i zaopatrzeniu się w parę modelarskich narzędzi postanowiłem spróbować raz jeszcze. Oto efekt: Wypaćkana szyba to moje paluchy a nie klej. Za jakość zdjęć przepraszam, ale ani ja, ani aparat (choć bardziej ja) nie reprezentujemy wysokiego poziomu w dziedzinie robienia fotografii. Jeśli ktoś przypadkiem wejdzie w ten temat, to proszę o krytyczną ocenę. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Cześć Jak na model po latach to całkiem przyzwoity fajnie przykurzony, z umiarem, farba wydaje się być dobrze położona. Spraw merytorycznych nie poruszam bo się nie znam Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam, Jak na pierwszy model to nie źle.Model z tego co widzę jest czysto sklejony oraz dobrze pomalowany.Kalkomanie również dobrze wyglądają.Nie podobają Mi się wyloty na masce oraz przyrządy na dachu(Chociaż one jeszcze ujdą). PS. Podaj skalę modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam, Jak na pierwszy model to nie źle.Model z tego co widzę jest czysto sklejony oraz dobrze pomalowany.Kalkomanie również dobrze wyglądają.Nie podobają Mi się wyloty na masce oraz przyrządy na dachu(Chociaż one jeszcze ujdą). PS. Podaj skalę modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 A więc, skala to 1:35. Co do wylotów to jest to chyba wynik mojego nieudanego washowania w tych okolicach. Przyrządy na dachu to rzeczywiście porażka z tego powodu, że malowałem 4 razy, a i tak nie ten kolor. No ale warstwy robią swoje i całość wygląda jak wygląda. Postaram się o lepsze zdjęcia bo te, wg mnie, trochę przeinaczają to, jak rzeczywiście wygląda auto. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Nie no mistrz super ten Humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Ja bym dla "smaczku" jeszcze przykurzył przednie szyby ;) Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Mnie się podoba. Bardzo fajnie zrobiony. Mam jednak 3 ale: 1) w środku masz radio, a gdzie ten humvee ma antenę? Urwało? Z rozciągniętej ramki w bardzo prosty sposób zrobisz. 2) dlaczego rura wydechowa jest tak zardzewiała? Owszem jest to element który rdzewieje, ale nie tak szybko. Rura sugerowałaby, że pojazd już dość długo służy, a lakier jak nowy. Troszkę to przez to niespójne. Osobiście uważam, że lepiej wydech pomalować na srebrno i przetrzeć rdzawym. 3) zapomniałeś domalować kilka elementów: światła boczne, te co są obok odblasków, gumki wycieraczek i szkła lusterek (choćby na srebrno). Z następnym humvee zapraszam do projektu grupowego. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Bardzo dziękuje za opinie. Miło poczytać na co na przyszłość zwracać uwagę. Jak wejdę w posiadanie dobrego aparatu to postaram się podmienić zdjęcia na lepsze, i na ciemniejszym tle. Co do projektu grupowego, to z miła chęcią dołączę jak tylko uporam się z Fiacikiem 500:) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi