BEDU Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Siemka wziąłem się wreszcie z następny model tym razem padło na Mercedesa 190E EVO II z firmy fujimi w skali 1/24 Dzisiaj trochę przy nim podłubałem , zrobiłem kilka przymiarek i jak zwykle mam kulka pytań ale pierw FOTKI: przymiarka felg na 100% będą te założone i pytanie czy mam go jeszcze bardziej spróbować obniżyć czy tak może być ?? przerobiłem trochę rurę wydechową bo była brzydka co myślicie o nowej ?? następne pytanko które tarcze hamulcowe założyć ?? przymiarka spoilera kilka fotek z Mercedesem 190E z Bburago aha i najważniejsze KOLOR czy zrobić go tak jak ten na czarno czy zrobić go tak jak ten na biało niebiesko ale bez kalkomanii bo nie mam żadnych nawet instrukcji do niego nie mam :P Jak myślicie jak by ładniej wyglądał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Witaj. Według mnie taka gleba będzie ok Co do koloru - bardziej widzi mi się czarny, ale ja zdecydowanie zrezygnował bym ze spoilera, zdając sobie sprawę, że nie będzie to EVO Felgi bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 spoiler jest super miałem podobny w nissanie 200sx prawdziwym A co do koloru czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Zdecydowanie czarny i nie obniżał bym go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Co do hamulców to jakoś bardziej chyba pasują te nacinane, te nawiercane zbytnio wyścigami zalatują Ja bym montował nacinane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja bym go nie obniżał nawet troszkę podniósł A ze spojlera bym zrezygnował lub zrobił trochę niższy bo ten jest chyba za wysoki A co do tarcz to jak napisał poprzednik te nacinane Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Fajny Merolek się szykuje. Na Twoim miejscu zrobiłbym go w jakiejś krwistej czerwieni, albo bordo, ale to Twoja decyzja Spiler wedle uważania bo w obu przypadkach będzie wyglądał ciekawie, a hamulce do takich zawadiackich felg dałbym nawiercane Brembo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Według mnie koła i spojler są za duże , chyba że chcesz zrobić makietę remizy strażackiej i postwić merca obok solidnie tuningowanych bmw i polonezów Oczywiście sobie żartuję i to tylko moje zdanie ponieważ nie przepadam za zbyt mocno przerobonymi autami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Faktycznie fele za duże, ale przepiękne A co do spojlera, to faktycznie jest za duży, ale są tez przeciwnicy spojlera w Escorcie Coworthcie, który podobnież ma swoją magię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Felgi troche sa za duze. Nie pochodza z jakiegos nissana?? A jak mam byc z toba szczery to az sie boje co z tego wyjdzie jak go skonczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) A więc tak spoiler zostaje bo to jest EVO Felgi niestety muszą być te bo innych nie mam te oryginalne co ja mam to są z DTM i nie pasują do czarnej wersji FOTKA oryginalnych felg Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Siemka wziąłem się wreszcie z następny model .... Niestety, chyba że zrobisz go porządnie... Wojtuch007 z kołami się zgodzę, ciut, ciut za duże, jakby to miało skręcać, ale ze spoilerem nie trafiłeś... Jest to org spoiler jaki był w EVO II. BEDU wyrażaj się, tu też zaglądają dzieci... Z kołami mógłbyś pokombinować, ciekawie wyglądają al'a DTM wielo szprychowe, pasują od Miśka EVO V/VI nie pamiętam która wersja ale z Fujimi, bądź zakupić inne, bo org nijak pasują . Co do kolorku czarny, ale tutaj jest wioele załamań, więc ciężko z porządną polerka, osobiście dałbym coś z odcieni szarości. Czekam na upy. Ps będziesz przerabiał podwozie? Ta dokładka pod przednią częścia BK chyba nie jest org? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Sorki za wyrażenie ale poniosło mnie przez inne fora bo już im coś nie pasowało i zapomniałem skasować Z felgami to mogę jeszcze zrobić rzecz taką ze zamówię sobie oryginalne jak na tym czarnym na fotce ale w tej chwili brakło funduszy A jeżeli chodzi o ospojlerowanie , dokładkę itp to wszystko oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Dziwne że w pudle nie miałeś org jakie dawali do tego Merca EVO II, ale lepiej poczekać i założyć coś co będzie idealnie pasował, pamiętaj że tutaj nie powinny występować półśrodki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie dali innych felg bo to jest wersja DTM z klatką itp tylko ja nie mam do niego ani kalek ani instrukcji więc zdecydowałem się na zrobienie go na zwykłego ale z klatką itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Szpachlowanie pęknięcia i słupka , docieranie szpachli , przyklejenie klamek , lusterek i spoilera no i na koniec podkład FOTKI: Ładnie wygląda w białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Może zostawić go w białym, do tego oryginalne felgi i klatka tak jak mówiłeś. Zamiast zestawowych naklejek zrobić coś własnego, chociaż by numer startowy, i zrobić model jako samochód z jakiejś niższej serii wyścigowej? Według mnie taka koncepcja jest dużo ciekawsza, niż twój pomysł, ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 przemekgksw3 ładnie wygląda w białym ale i tak zostaje czarny Ale przed chwilką patrzyłem na Googlach i znalazłem w takim kolorku tez nie jest zły , co myślicie ?? Czy nadal zostać przy czarnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Witaj, wszystko ładnie, pięknie, tylko nie rozumiem jednej rzeczy Szpachlujesz maskę od wewnątrz, a na przednim zderzaku zostawiasz szwy po łączeniu form? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Wydaje mi się że każdy kolor będzie lepszy od czarnego, po pierwsze na szpachlowanym modelu wyjdą wszystkie nierówności karoserii które będą bardzo ciężkie do wyrównania, a pod innym kolorkiem na pewno będą niewidoczne, po drugie na czarnym modelu bardzo widoczny jest kurz, którego właściwie nie da się do końca usunąć, a po trzecie czerwony dużo fajniej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Aha pytanie dawać blendę na tylną szybę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Jak ją dopasujesz to czemu nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Tylne lampy , wnętrze i spasowana blenda FOTKI: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Rób czerwony ! Jest świetny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Na lewym reflektorze chyba trochę czerwona wyszła, trza by poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi