Karol_Max Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 A ja zrobię Monster-trucka Kupiłem go na allegro złożonego, ale go rozmontowałem i zrobię sobie od nowa. Zrobię do niego małą podstaweczkę gdzie będzie rozjeżdżał stare graty. Pudełko wygląda tak A mój tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Model ciekawy mi osobiście się bardzo podoba tez tak na niego spoglądałem z myślą o kupnie Czekam na efekty pracy bo już sam model ciekawy ;D Mozę powiesz coś o projekcie jaki plan na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Wstaw silnik od trucka i pionowy wydech. Będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Model ciekawy z tym że bardzo prosty? chyba ze są to pozory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Mozę powiesz coś o projekcie jaki plan na niego?Smile Malowanie będzie standardowe takie jak na pudełku, jest ono wzorowane na oryginalnym wozie więc tego się będę trzymał Niestety nie będzie ramy ze światłami na pace, bo w zestawie który otrzymałem jej nie był Wstaw silnik od trucka i pionowy wydech. Silnik jest i to jaki wkrótce zobaczycie jak go skleję, narazie musiałem go jednak rozkleić po poprzednim właścicielu który nie żałował sobie niestety kleju. Model ciekawy z tym że bardzo prosty? chyba ze są to pozory? Model jest raczej prosty, nie widać tu jednak wszystkich części te które mam nie są w ramkach, i ciężko by się było w nich połapać więc ich nie wstawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Witam! Silnik już zmontowałem i pomalowałem na srebrno ."Trochę" to długo zajęło, ponieważ nie miałem jednej z głowic, ale jakoś ją skombinowałem. Zrobię również wascha i podmaluję filtry. Całość wygląda tak: Mam też taką prośbę, czy może ma ktoś instrukcję do niego, bo jak na razie kieruję się zdjęciami z internetu i nie wiem jak zmontować zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Idzie mi z nim jak z polskimi autostradami nie wiem czy na Euro zdążę Na razie męczę się z częściami które muszę dorabiać sam i to tak długo schodzi, ale już kończę. Są również dwa plusy znalazłem do niego kierowcę, wziąłem go z zestawu Academy Benetona Forda mojego taty. Mam także samochody na dioramkę. Co prawda mało ale zawsze, może dziś jeszcze coś podłubię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Mogę ci podesłać New Beatla bez kół jak chcesz ! Jak tak podaj mi adres na PW i wyśle ci go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Mogę ci podesłać New Beatla bez kół jak chcesz Nie trzeba Znalazłem starego merca z Buraggio i chyba Dodga Super Bee chyba z AMT. Co do projetu to niewiele się zmieniło, dorobiłem malutkie szczególiki może niedługo będzie więcej to wstawię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Dzieje się coś z monsterkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Idzie mi z nim jak z polskimi autostradami nie wiem czy na Euro zdążę Chińczyki z budowy uciekli Jakoś kompletnie totalnie do zera wena mi odeszła do niego, ale cały czas się zbieram w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 skwarciu21 Ty to człowieka potrafisz do pracy zmobilizować Od razu się do roboty wziąłem zdjęcia wstawię jutro bo gdy tylko wracam ze szkoły od razu robi się ciemno, jak by co to powiększyłem błotniki i usunąłem listwy, w poniedziałek możne będę miał lakier to go pomaluję Jeszcze raz wielkie dzięki gdyby nie ty to do tej pory by tam leżał i pewnie bym go jeszcze długo nie wyciągał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Właściciel żyje i model jeszcze też, to dobrze W takim razie czekam na fotki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Krzychu126 Ja tam ożyłem tylko że coś cały projekt TUNING umarł a szkoda bo tyle ciekawych modeli się szykowało No szkoda, to może mi się uda rozruszać towarzystwo, to na początek fotki: Teraz tylko podkład i lakierujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 No ładnie wygląda. Ja też muszę dać upy w moich projektach bo trochę się na robiło heh:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 No ładnie wygląda. Ja też muszę dać upy w moich projektach bo trochę się na robiło heh:D No to czekam A tym czasem Monsterek dostał podkład, teraz czekam na lakier, i coś przy zawieszeniu dłubie ale to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2011 Monster już po dwóch warstwach lakieru Teraz tylko coś z zawieszeniem kombinuję...powoli...bardzo...powoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PieciaDoriDori Napisano 23 Grudnia 2011 Share Napisano 23 Grudnia 2011 I jak idzie coś do przodu? bo czekam na więcej ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 W przerwie świątecznej postaram się z nim mocniej poruszyć do przodu, mam nadzieję że się uda . Tak w zasadzie to ja też jestem ciekaw efektu końcowego Teraz jestem na etapie polerowania i karoserii i mostów i wszelakich wypychaczy, jak na razie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 No to dawaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 To jak jest chętny to dam, ale to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Tak jak obiecałem, są fotki, paskudne ale są Czyli tak, wyciąłem błotniki, w prawdziwym nie było: W zawieszeniu poszpachlowałem mosty, wyczyściłem wypychacze na resorach, i teraz przed sobą mam najgorsze czyli ogarnięcie tego wszystkiego, bo budowa tego modelu jest jak składanie samochody z wielkiego złomowiska Teraz już mam opracowany plan działania, to był największy problem w tym modelu i to chciałem zrobić w przerwie świątecznej, niedługo ferie, będę mógł to wszystko pomalować , bo ostatnio cierpię na brak aero, to może nad podstawką coś pomyślę. Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Teraz już ma aero więc nie mogłem go nie pomalować,większość na czarno i mosty na złoto Zrobiłem też taki mały zabieg w jednym wale, zrobił bym w drugim ale znalazłem go dopiero kilka dni temu w pudełko chevroleta mojego brat co najgorsze w kawałkach Położyłem także dwie kolejne warstwy lakieru, zdjęcia zrobię dopiero jak już będę dawał bezbarwny. Ps. Nie ma ktoś takich amerykańców na zbyciu (nie muszą wrę powinny być nie kompletne ) Sory za ten tytuł ale wzięte prosto se strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Podwozie i mosty bardzo fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PieciaDoriDori Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Karol lecisz dalej z kolosem ;) Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi