Maverick Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Witam serdecznie(!) Od jakiegoś czasu jestem wiernym czytelnikiem Waszego forum, jednak dopiero teraz postanowiłem (za Waszym pozwoleniem) dołączyć do Was;) Modelarstwem zajmuje się już jakiś czas (z różnymi przerwami) niemniej jednak była to zabawa w kartoniku. W plastiku przyznam, że jestem nowicjuszem (raczkuje). Na dzień dobry chciałem zaprezentować model pewnie wszystkim znany - Scanię 144. Słowa krytyki, z racji że dopiero się uczę modelarstwa w plastiku, będą mile widziane;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Cześć Super model Jak na początki z plastikami to jestem pod wrażeniem Nie podobają mi się tylko przednie halogeny w zderzaku, bo takie jakby zaparowane (?) i na przedniej szybie może mi się wydaje, ale chyba widzę klej na brzegach (chodzi mi o drugą fotkę) To tylę ode mnie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Tak masz racje Abarth_127, nie mam doświadczenia z klejami, a ten był za rzadki chyba, albo ja coś zrobiłem niestarannie:/ w sumie mogłem pomalować szybkę na czarno i zostawić tylko otwory imitujące halogeny, jednak chciałem zrobić jak w oryginale i ... zepsułem:( Następnym razem postaram się te niedociągnięcia jakoś wyeliminować;) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Podoba mi się Skanka. Ładnie ,czysto i schludnie sklejona. Co do klejenia szyb to kup sobie humbrola clear fix specjanie do elementów przeźroczystych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Calkiem fajny model jak na poczatek. Co do szyb, to tak jak kolega powyzej - Humbrol Clear Fix. Tylko najlepiej dla zaznajomienia to sobie popraktykuj z tym humbrolem, bo tez mozna zmascic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Dzięki chłopaki za podpowiedź w pudełeczku czeka jeszcze na mnie Volvo Fh12 "Spraycan Power" więc wezmę pod uwagę Wasze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Jeśli to Twój pierwszy model to strach pomyśleć jakie wypasione będą następne Scania bardzo mi się podoba jest wykonana bardzo starannie i dokładnie. Jedynie takie elementy jak te halogeny to sprawa gustu osobiście mi to nie przeszkadza, gdyby była prowadzona relacja z budowy to mozna by było temu zapobiec ale jak mówie to kwestja gustu. Do relacji z budowy Volviaczka oczywiście serdecznie zapraszamy P.S. Chętnie bym śledził tą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi