bahamut24 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Witam, dzisiaj zaczęły się w stoczni prace nad moim pierwszym na poważnie sklejanym modelem . Jako że mam dwa takie same modele tylko, że jeden w skali 1:570 a drugi 1:1200 zacząłem od tego mniejszego Wszystkie uwagi , porady oraz słowa krytyki mile widziane , ponieważ spodziewam się , że do ideału będzie długa i ciężka droga Wyciąłem skalpelem pierwsze elementy pokładu, usunąłem fragmenty łączące elementy z ramkami ino szpachli nie mam jeszcze ale na szczęście to czego nie ma być widać to nie widać przejechałem również krawędzie kadłuba i dół , jako że był już fabrycznie sklejony kilka baboli trzeba było szlifować Musiałem skalpelem trochę poprawić otwory w które wciska się następne części bo coś słabo wchodzą w siebie. Montaż na sucho a później klejenie Maskowanie części kadłuba ( taśma Tamiya daje rade ) Obecnie model znajduje się w kartonie ochronnym przed kurzem i schnie pierwsza warstwa farby . Osobno pomalowałem również 2 śruby przy sterze i tez schną ino zdjęć zapomniałem zrobić ale to się nadrobi ^^ Wciągnąłem się w sklejanie dlatego postanowiłem skleić podstawkę pod model W instrukcji nie ma nic pokazane ale na obrazku jest ona na taki złotawy kolor pomalowana więc pewnie tez doczeka się swojej barwy. Sorry za jakość zdjęć ale po pierwszych 3 aparat się rozładował i robiłem komórką dlatego wyszło jak wyszło . Jutro popołudniu myślę że położę drugą warstwę farby i wstawię jakieś foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Ostatnio miałem mało czasu żeby wstawić zdjęcia ale prace nie stanęły. Pomalowałem kadłub na czerwono i czarno , przygotowany do malowania na biało Śruby tez pomalowane i wklejone w kadłub Widać również tragiczne malowanie pokładu nie wiem jak panowie z revell wyobrażali sobie malowanie nawet małym pędzlem żeby nie pacnąć tego co ma być w innym kolorze , na szczeście detale dostaną swój kolor a nie brązowy, wszystko będzie poprawione . Pierwszy raz takie małe elementy maluje i troche żałuje ze nie pomalowałem przed klejeniem. Tutaj również do poprawek malarskich Na koniec jeden z 4 kominów, będzie położona jeszcze jedna warstwa farby więc będzie idealnie Mam pytanie , czy po pomalowaniu mogę zabezpieczyć model sidoluxem? Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć nic na temat tego preparatu używanego z farbkami wodnymi revella bo takimi maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi