wuen Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Dałem się skusić i także zacząłem ten model. Zacząłem od sklejenia elementów karoserii a następnie ich zmatowienia gąbką 3M Fine w celu uwidocznienia braków . Znając "przygody" kolegów dotyczące szwów form - przeszlifowałem miejsca łączenia Widoczne miejsca zamalowałem cienką warstwą kleju "Kropelka" a następnie spolerowałem. Obciąłem łby śrub w komorze silnika zastąpię je metalowymi. Pomalowałem podkładem (Gunze 1000 nakładane z aero) - jak widać - nie widać miejsc łączenia. Zaletą malowania podkładem z aero jest to, iż nie zalewa się np. linii podziałów, które pogłębiłem igłą od starego aero. Dzisiaj zacząłem malowanie kolorem - zgodnie z wcześniejszą deklaracją - zielony metalik (Zero Speed Green). Cytuj
michi-232 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Kolejny DBS kolorek fajowy i kolejny pięknie wykonany model. Powodzenia w budowie. Cytuj
wojtuch007 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Już nie mogłem się doczekać aż ktoś zacznie tego Astona . A tu prosze dwa warsztaty jednocześnie Cytuj
wuen Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 Zieleń zmieni odcień gdy zostanie pokryta bezbarwnym - ściemnieje i powinna wyglądać mniej więcej tak Cytuj
dyja Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 ooo, ciekawy kolor:) będę odwiedzał temat często. pytanko mam skąd bierzesz śruby i inne dodatki metalowe? jakiś zagraniczny sklep? powodzenia Cytuj
kornik_69 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Kolejny, piękny Aston na forum. Oj będzie na co popatrzeć Powodzenia! Kornik Cytuj
wuen Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Napisano 8 Czerwca 2010 Elementy nadwozia pokryte 3 warstwami koloru i pierwszą warstwą bezbarwnego Cytuj
JAY_R Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 Super kojarzy mi się ten kolor, bo miałem BMW w takim podobnym... wdzięczne autko było. Super robota Ci idzie. Piękne malowanie. Nagazie ;o) Cytuj
Tommi Napisano 9 Czerwca 2010 Napisano 9 Czerwca 2010 tak jam mówiłem, pieknie się prezentuje w tym kolorku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi