wuen Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Dałem się skusić i także zacząłem ten model. Zacząłem od sklejenia elementów karoserii a następnie ich zmatowienia gąbką 3M Fine w celu uwidocznienia braków . Znając "przygody" kolegów dotyczące szwów form - przeszlifowałem miejsca łączenia Widoczne miejsca zamalowałem cienką warstwą kleju "Kropelka" a następnie spolerowałem. Obciąłem łby śrub w komorze silnika zastąpię je metalowymi. Pomalowałem podkładem (Gunze 1000 nakładane z aero) - jak widać - nie widać miejsc łączenia. Zaletą malowania podkładem z aero jest to, iż nie zalewa się np. linii podziałów, które pogłębiłem igłą od starego aero. Dzisiaj zacząłem malowanie kolorem - zgodnie z wcześniejszą deklaracją - zielony metalik (Zero Speed Green). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Kolejny DBS kolorek fajowy i kolejny pięknie wykonany model. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Już nie mogłem się doczekać aż ktoś zacznie tego Astona . A tu prosze dwa warsztaty jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Ładna ta zieleń Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Zieleń zmieni odcień gdy zostanie pokryta bezbarwnym - ściemnieje i powinna wyglądać mniej więcej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 ooo, ciekawy kolor:) będę odwiedzał temat często. pytanko mam skąd bierzesz śruby i inne dodatki metalowe? jakiś zagraniczny sklep? powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Kolejny, piękny Aston na forum. Oj będzie na co popatrzeć Powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 ooo i to jest piekny kolor dla Aston'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 Elementy nadwozia pokryte 3 warstwami koloru i pierwszą warstwą bezbarwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 bardzo dobry kolor, wybór trafny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Super kojarzy mi się ten kolor, bo miałem BMW w takim podobnym... wdzięczne autko było. Super robota Ci idzie. Piękne malowanie. Nagazie ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 tak jam mówiłem, pieknie się prezentuje w tym kolorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi