albert091283 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam Wszystkich Przeglądając forum znalazłem kilka interesujących tematów grupowych z tym, że dotyczą jakoby historii pośrednio związanej z Polską. Dlatego też wpadłem na taki pomysł żeby zainteresować się Historią lotnictwa polskiego do roku ’39 nie koniecznie wojskowego. Mamy przecież wspaniałe osiągnięcia sportowe i nie tylko. Co sądzicie o takim małym projekciku? Zapraszam do wyrażenia swojej opinii na ten temat PZDR Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Bardzo dobra koncepcja przedstawienia dorobku konstruktorów i zakładów lotniczych okresu międzywojennego przez pryzmat np. osiągnięć sportowych, czy też wpływu na rozwój lotnictwa aeroklubowego, czy wojskowego. W tej chwili modele samolotów z szachownicą i rejestracją SP- tego okresu porozrzucane są po różnych działach i czasem przypadkowo trafia się na pojedynczy model budowany od podstaw, prototypu, czy samolotu produkowanego w ilości kilku, kilkunastu sztuk. Jestem ZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Pomysł jest przedni Jestem całkowicie za i zapewne wziąłbym w nim udział, tylko mam jedno pytanie. Czy ograniczylibyśmy się jedynie do maszyn polskich czy również samolotów zagranicznych w polskich barwach? Już mi chodzi po głowie kilka pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Według mnie powinno to być spektrum konstrukcji latających w naszych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 W zasadzie chodziło mi o rodzime produkty, ale może być i coś obcego co latało przed wojną pod polską „banderą” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zohaa3492 Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Jestem za, może mnie to zmobilizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi