Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Strzałeczka! Ostatnia główkowałem się nad wykonaniem modelu czołgu RC w skali 1:35. Oto rozpatrywane modele do skonwertowania

104_rd.jpg

104_rd.jpg

Głownie chodzi mi o małe podpowiedzenie co do elektroniki (silniki, przekładnie, skrzynie biegów itp.) i ewentualnie skąd można je dostać. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, ze w kategorii RC jestem kompletnie zielony. Z góry dziękuje za byle jaką pomoc.

Napisano

Zastanów się najpierw co do funkcji wykonywanych przez Twój pojazd. Obrotowa wieżyczka, podnoszenie/opuszczanie lufy, jazda w przód, tył, lewo prawo itp... Na pewno będzie Ci potrzebny odbiornik i nadajnik, blok zasilania, serwomechanizmy i duuuużżżooooo pracy... Przemyśl to wszystko.

Przykładowa strona wyszukana na chybił-trafił w google: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php może coś znajdziesz.

Napisano

Drobna uwaga.

Planując zrobienie czołgu RC weź pod uwagę żywotnośc gąsienic. Należałoby użyć metalowych FriulkówNa pewno zestawowe gumiśki się nie nadadzą. No i kwestia łożyskowania kółek jest nie do pominięcia. Na plastikowych tulejkach wewnątrz kółek z zestawu daleko nie zajedziesz.

Napisano

Jak to nie musi być budżetowy projekt to może warto byś rozejrzał się za np Panterą od Tamki. Od razu z aparaturą tyle, że kosztuje odpowiednio

Napisano

...albo gotowiec z allegro...trochę kosztuje (chyba koło 300 zł) ale masz gotową bazę.

Napisano

Po pierwsze: Dziękuje za pomoc.

Po drugie: Na Allegro także się patrzyłem za jakąś bazą i znajdywałem modele w większej skali z czego wnioskuję że aparatura także będzie za duża.

Po trzecie: Udało mi się znaleźć jakiś samochód RC jeszcze z lat dzieciństwa więc może on posłuży mi za bazę.

Napisano

Mówiłem o nabyciu całego modelu czołgu w skali np 1:16 (1:32 też są) i waloryzacji...

Napisano

Ja sklejam flakpanzer IV Wirbelwind 1/35 i na podwoziu są ,, obrazki na baterie" a pozatym widziałem na youtube jak gościu zrobił Flakpanzera RC. xD