Mati95 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Strzałeczka! Ostatnia główkowałem się nad wykonaniem modelu czołgu RC w skali 1:35. Oto rozpatrywane modele do skonwertowania Głownie chodzi mi o małe podpowiedzenie co do elektroniki (silniki, przekładnie, skrzynie biegów itp.) i ewentualnie skąd można je dostać. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, ze w kategorii RC jestem kompletnie zielony. Z góry dziękuje za byle jaką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thaumaturgos Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Zastanów się najpierw co do funkcji wykonywanych przez Twój pojazd. Obrotowa wieżyczka, podnoszenie/opuszczanie lufy, jazda w przód, tył, lewo prawo itp... Na pewno będzie Ci potrzebny odbiornik i nadajnik, blok zasilania, serwomechanizmy i duuuużżżooooo pracy... Przemyśl to wszystko. Przykładowa strona wyszukana na chybił-trafił w google: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php może coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Drobna uwaga. Planując zrobienie czołgu RC weź pod uwagę żywotnośc gąsienic. Należałoby użyć metalowych FriulkówNa pewno zestawowe gumiśki się nie nadadzą. No i kwestia łożyskowania kółek jest nie do pominięcia. Na plastikowych tulejkach wewnątrz kółek z zestawu daleko nie zajedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Jak to nie musi być budżetowy projekt to może warto byś rozejrzał się za np Panterą od Tamki. Od razu z aparaturą tyle, że kosztuje odpowiednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 ...albo gotowiec z allegro...trochę kosztuje (chyba koło 300 zł) ale masz gotową bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati95 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Po pierwsze: Dziękuje za pomoc. Po drugie: Na Allegro także się patrzyłem za jakąś bazą i znajdywałem modele w większej skali z czego wnioskuję że aparatura także będzie za duża. Po trzecie: Udało mi się znaleźć jakiś samochód RC jeszcze z lat dzieciństwa więc może on posłuży mi za bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thaumaturgos Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Zrób foto elektroniki w tym samochodzie, dokładnie chodzi mi o tor odbiorczy. Bardzo możliwe że będziesz mógł go odpowiednio wykorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Mówiłem o nabyciu całego modelu czołgu w skali np 1:16 (1:32 też są) i waloryzacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio24 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Ja sklejam flakpanzer IV Wirbelwind 1/35 i na podwoziu są ,, obrazki na baterie" a pozatym widziałem na youtube jak gościu zrobił Flakpanzera RC. xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi