Michalw Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Po długiej nieobecności i borykaniem się z brakiem pracy i teraz z kolejnymi kłopotami wracam...tym razem ze śmigłowcem. Firma może być niezbyt znana wszystkim gdyż jest to PANDA MODELS. Zdjęciem/rysunkiem przewodnim było to. Sam jedynie wykonałem siatkę przy silniku, wszystkie malowania gdyż kalki się rozeszły w wodzie i uszkodzenie tylnego "wiatraka". Kurzyłem MIG-iem Vietnam Earth, podziurawiłem szyby, pobrudziłem w środku i opatuliłem go linami ( nie wiem czy aby nie za cienkie). Oto zdjęcia. Jest to mój pierwszy śmigłowiec, ale sami wiecie jakie mam doświadczenie w modelach i jakie one wychodzą z pod mojej ręki. Model robiony prosto z pudła. ...byłbym zapomniał, nie cackajcie się ze mną walcie prosto w ryja co jest nie tak Pozdrawiam. Edytowane 5 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Podoba mi się Tylko jakbyś zrobił lepsze zdjęcia, bo na tych to średnio widać detale... Tak na pierwszy rzut oka - solidne 4 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Wygląda świetnie. Mam tylko 2 uwagi. Skoro już jest podziurawiony jak sito, to może warto (jak się uda) dodać gdzieś na szybach, fotelach, podłodze, ściankach ślady zaschniętej krwi? Dziwnym by było, gdyby nikt nie został ranny. No i do transportu tego wraku wydaje mi się, że karabiny by zdemontowali, a boczne drzwi przynajmniej przymknęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Wiataj. Modelik spoko, bardzo fajny pomysł na wykonanie. Tylko te zdjęcia nie zabardzo. Zdjęcia rób przy świetle dziennym koniecznie z lampą błyskową a jeszcze konieczniej ustaw aparat na statywie. Jak nie masz statywu to ustabilizuj go na czyms twardym zeby stal stabilnie i rob zdjęcia na samowyzwalaczu to spowoduje że aparat do momętu zrobienia zdjęcia ustabilizuje się i zdjęcie nie wyjdzie zamazane. Kolega Qdłaty dobrze pisze, walnij tam jakąś krew doda to realizmu. Będziesz robił dioramę z tym chinookiem ?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Zdjęcia będą lepsze,jak wrócę z działki (zastosuję się do twoich uwag radzio_f) Krwią pobrudzę tak jak piszecie, ale niestety na fotele pilotów już za późno. Co do Chinook-a to planuje w przyszłości go dokupić i tak właśnie zrobić scenkę, ale jak zobaczyłem jego wielkość to troszkę się przestraszyłem... bo nie dość że będzie szeroka to jeszcze wysoka. Na razie zostawiam go w gablocie i będzie czekał na "starszego kolegę" CHINOOK-a Mam nadzieję że takie zdjęcia mogą już być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 Nowe zdjęcia ( jeszcze bez waszych uwag na temat krwi), mam nadzieję że teraz są wyraźniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi