knightrider Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Modelik firmy Airfix, ten dokładnie. Przyczepki nie robiłem, bo stwierdziłem, że zostawię ją na potem. W pudełku oprócz modelu były 2 straszne figurki, ale lepszy rydz niż nic. Przeglądając zięcia Jeep-ów w necie zauważyłem, że wożono na nich dosłownie wszystko więc na masce położyłem siatkę maskującą, którą wykonałem z bandaża. Model malowany Pactrami, oczywiście pędzlem bo Aero sobie jeszcze nie sprawiłem. Pozdrawiam Patryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Nikt nie chce pisać to ja coś napiszę. Po pierwsze zdjęcia są dość słabe i mało widać. Jeśli możesz, to postaraj sie zrobić trochę lepsze. Na sam modelik patrzyłoby się całkiem przyjemnie gdyby nie te wszechobecne szwy od łączenia form wyprasek. Takie rzeczy się szlifuje pilniczkiem. Szyba upaprana chyba klejem... łatwo ją wymienisz na inną. wystarczy wziąć przezroczystą teczkę na dokumenty i wytnij prostokącik(i) odpowiedniej wielkości. Dalej, może specjalistą nie jestem, ale ten karabin to raczej nie powinien być srebrny. Jeśli nie masz farby "gunmetal" to pomaluj go na czarno, a następnie krawędzie delikatnie (suchym pędzlem) przetrzyj srebrną farbą. No i jeszcze jedno co się rzuciło w oczy, to to, że światła z tyłu są niepomalowane. Podsumowując, popraw ten model, lub chociaż pamiętaj, aby następnym razem na te rzeczy zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Karabin jest malowany Gunmetal, tylko słońce tak na zdięciu wysrebrzyło go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 po pierwsze...nie rób zdjęc na balkonie czy gdzieś tam...kup teczkę,,,zrób podkład za modelem...włacz makro....i do dzieła.....a model tak jak wcześniejszy.....PADAKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Gorsze padaki widywałem... nie przesadzajmy.... w końcu to straszne maleństwo w siedemdwójce.... Tak jak Maciek zauważyłem jednak te nieszlifowane szwy... no i niestety ogumienie się błyszczy zanadto... A jeśli chodzi o tryb makro to chyba jest ustawiony tylko AF łapie ostrość punktowo co widać na podłożu na dwóch ostatnich fotkach... PS. Figurki bym sobie odpuścił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 ja mam Nikona Coolpix s1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Witam! Generalnie jest OK. Poza tym że na tym etapie wykonania i malowania, zadołował bym manekiny, wymienił szyby,zapaćkał na czarno KM i na końcu trysnął to wszystko matem. Myślę że modelikowi właśnie tego brakuje. Ale i tak mi się podoba. Jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi