Wojtek B. Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Witam. Skończyłem w końcu tego U-boota. Skromny warsztat znajduję się tutaj; viewtopic.php?t=20513 Okręt malowany farbami Vallejo, woda też od tego producenta; Zapraszam do oceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsarz Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Cześć, rzadko tu zaglądam , ale widze, ze temat bardzo mi bliski, to sie wypowiem ;) Gdyby ktoś robił ten model z częścią podwodną, to trzeba przerobic dwie rzeczy- podwodną rufowa wyrzutnie torpedowa usunąć (zaszpachlować), bo w modelu niewiadomo dla czego jest. I stery kierunku- w modelu są dwa, czyli tak ja w typach VII B i C, więc trzeba wkleic jeden w osi symetrii a nie dwa naokoło podwodnej wyrzutni, którą usuwamy. Z pokładu trzeba usunąć antene szumonamiernika, której w VIIA nie było- taki kikut na pokładzie dziobowym. Mam pytanie, dlaczego naokoło działa zrobiłeś reling plastikowy zamiast ładniejszego fototrawionego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2010 Witam, dzięki za komentarz. Jeśli chodzi o relingi koło działa to ze wstydem muszę przyznać, że te fototrawione mi się zniszczyły przy montowaniu, niestety zdobywam dopiero doświadczenie z nimi i nie zawsze wychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Świetnie wyszła ci ta woda. jak ja zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 25 Lipca 2010 Autor Share Napisano 25 Lipca 2010 Świetnie wyszła ci ta woda. jak ja zrobiłeś? Za pomocą Vallejo Water Effects - Atlantic Blue - 26204. Nakładałem parę warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi