Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Końcowe prace przy wnętrzu:

cimg0911.jpg

cimg0910v.jpg

cimg0914v.jpg

cimg0918c.jpg

cimg0920.jpg

cimg0921v.jpg

Następny pomysł do zrealizowania to:

scaniafmstcm89160525.jpg

Tłumik też pasuje pięknie

cimg0906.jpg

cimg0923z.jpg

I wykonanie jednego z dwóch zbiorników paliwa:

cimg0907j.jpg

cimg0909h.jpg

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo mi sie podoba wnetrze, dosc oryginalnie to wyglada, ale tez przede wszystkim czysto wykonane.

• 1 month later...
Napisano

Po dłużej przerwie prace nad modelem ruszyły pełną parą

cimg12520.jpg

cimg1257l.jpg

cimg1259.jpg

cimg1262.jpg

cimg12700.jpg

cimg1271q.jpg

cimg1274x.jpg

cimg1279r.jpg

cimg1276z.jpg

Czekam na waszą opinię.

Napisano

Pryśnij go podkładem wtedy ocenimy, na razie wszystko w jak najlepszym porządku.

Napisano

Dawid, podwozie wyglada jak najbardziej o.k.. Z bakiem tez sobie bardzo dobrze poradziles i fajnie to razem wyglada, ale - na trzecim zdjeciu od gory (post z 12 10.2010) ten element zawieszenia, ktory wypelniles szpachla zassal ci druga strone i jest tam niewielki "dolek". Czy dasz rade to poprawic?

Napisano

lolek300124

Do podkładu jeszcze trochę daleko, najpierw muszę uzupełnić parę miejsc szpachlą i wyszlifować kabinę...

Napisano

tomeka6

Właśnie nie wiem jak przeoczyłem to Zobaczyłem to dopiero w tedy gdy już przykleiłem ten element raczej nie będę tego odrywał bo mogę narobić więcej szkód niż jest teraz. Mam nadzieję, że gdy przykleję drugi zbiornik i nadkole to zasłoni ten drobiazg.

Napisano
tomeka6

Właśnie nie wiem jak przeoczyłem to Zobaczyłem to dopiero w tedy gdy już przykleiłem ten element raczej nie będę tego odrywał bo mogę narobić więcej szkód niż jest teraz. Mam nadzieję, że gdy przykleję drugi zbiornik i nadkole to zasłoni ten drobiazg.

Nie no oczywiscie, ze nie bedzie tego widac. Tez tak sobie kiedys zrobilem. Wydaje mi sie, ze najlepiej byloby wyciac kawalek polistyrenu tak na ksztalt tego otworu i przykleic do wnetrza tej czesci, dopiero potem dac troche szpachli i wyszlifowac. Wtedy ci szpachla nie stopi plastiku.

Zapowiada sie bardzo fajny model wiec czekam na koncowy efekt.

• 2 weeks later...
Napisano

No trzeba przyznać rama czysto i schludnie wykonana Bardzo mi się podoba

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano

Kawal dobrej roboty Dawid tylko co sie stalo z akumulatorami?

Napisano

Dawid, nie kazda Scania ma akumulatory ulokowane tak jak "dyktuje" fabryka, takze sie nie przejmuj. Zaraz przed tylnym zawieszeniem kabiny (tak ponad skrzynia biegow) mozesz zamontowac "polke" i dac tam akumulator. Widzialem takie rozwiazanie kilka razy szczegolnie w trojosiowych ciagnikach (P. Bjarne Andersen Scania R 500, Ronny Ceusters Scania R 500 "pusher").

Napisano

Aktualizacja

Wykonanie lusterek:

CIMG1576.jpg

CIMG1579.jpg

Szybka od szyberdachu została przyciemniona (czarna folia do szyb)

CIMG1632.jpg

CIMG1605.jpg

Kabina gotowa do lakierowania:

CIMG1603.jpg

CIMG1602dd.jpg

CIMG1601.jpg

CIMG1626.jpg

CIMG1595.jpg

CIMG1590.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Pomyślałem o wykonaniu pewnego elementu takiego jak posiada Mariusz w swojej scani. I czekam na waszą opinie lepiej z tym czy bez??

malowanie3.jpg

CIMG1668.jpg

CIMG1681.jpg

CIMG1682.jpg

CIMG1677.jpg

CIMG1688.jpg

No i wreszcie kierownica:

CIMG167099.jpg

CIMG1675.jpg

Napisano

Pięknie Ci idzie . Jestem pod dużym wrażeniem. Reklama nada "smaczku" Twojej Scanii. Widzę, że kierownica ode mnie ładnie się komponuje we wnętrzu . Oby tak dalej .

Pozdrawiam