Gierłoś Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Witam! Już dawno temu ukończyłem mój drugi model lecz zapomniałem wrzucić foty . Ale już wstawiam Relacja(co prawda nie dokończona no ale ważne, że jest w ogóle). http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=16370&postdays=0&postorder=asc&start=0 Foty: I jeszcze zdjęcie(w niezbyt dobrym świetle)z Scania 143 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Witam, Na pierwszy rzut oka wydaje się nie być źle, ale jednak: - Widać nie równe maskowanie na grilu, na zderzaku. - Gdzie uszczelki? - Wał biały? - Nie oszlifowana rura wydechowa trochę razi, - Mocowania do spojlerów nie powinny być czarne? - Gdzie blenda? Może w trzecim modelu skusisz się o szlifowanie? Plus za pomalowany model i czysto sklejony Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 No krytyka się przyda ;). Wezmę sobie to do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Kucze, coś zrobił słupkom przy oknach? Odlewy są dobre, po coś tam pilnik pchał ? W silniku widać, że się starałeś, tylko że silnik zawsze można ukryć, a nadwozie nie. Czy to szpachla? Szpachla, szlif i malowanie, nie ta kolejność. Jest co krytykować, ale widać, że rozwijasz się w dobrym kierunku. Jeszcze tylko musisz dobrze mierzyć siły na zamiary. W moim prywatnym odczuciu model prezentuje się dobrze, zważywszy na twoje doświadczenie. Bardziej mi się podoba twój model, niż modele ludzi, których niby pierwsze modele wyglądają lepiej, niż ludzi mających spore doświadczenie w modelarstwie (pominę uskarżanie się, że jedna kalkomania nie wyszła...). Brawo, że udało ci się nałożyć tak wielkie kalkomanie. Faktycznie na przyszłość postaraj się bardziej z maskowanie, bo to jest 5 minut roboty, a efekty niebotycznie lepsze. Jeszcze trochę wysiłku i nie jednego z nas w przyszłości zadziwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 może ktoś jeszcze skomentuje moje dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scania620 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Tak ja chętnie skomentuje. Zgodzę się z irizarem, ładnie pomalowałeś i skleiłeś no ale są te małe niedociągnięcia, mnie osobiście rzuca się w oczy rurka wydechowa . I mam pytanie gdzie podziały się obrysówki na bocznych osłonach? Życzę powodzenia w dalszym składaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi