TransTech Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Mam taki problem nie wiem czym wy to zalepiacie np: nie potrzebne dziury??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Mam taki problem nie wiem czym wy to zalepiacie np: nie potrzebne dziury??? "Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla" ... ;) W większe otwory/szczeliny można wcisnąć kawałek tworzywa sztucznego (np z ramek modelu) i zakleić/zaszpachlować. Na koniec to wszystko po wyschnięciu szpachli szlifuje się papierem ściernym dla wyrównania powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Ja ubytek/dziurę zalepiam kawałkiem styrenu/plastiku z ramek i zalewam klejem ca, po wyszlifowaniu nie trzeba nic szpachlować. Ale jeśli już użyjesz szpachli, to radzę szpachlę polyester lub epoxy - obydwie dwuskładnikowe - nie zapadają się jak zwykłe szpachle. Ewentualnie użyj zwykłej ale zmieszaną z klejem ca - tylko pamiętaj, że wtedy czas użycia jest bardzo krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TransTech Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dzięki panowie, tak myślałem że szpachlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi